Obiective turistice in judetul Constanta

Muzeul de Sculptura Ion Jalea Constanta

Muzeul de Sculptura Ion Jalea Constanta

Muzeul Ion Jalea a fost pus in functiune in anul 1968, cu lucrarile donate de artist si cuprinde sculptura (108 lucrari), statui, busturi, reliefuri dar si desene completate de schite.
Obeliscul Costinesti

Obeliscul Costinesti

Obeliscul este un monument ridicat in anii ‘70 pe plaja centrala din statiunea tineretului Costinesti, devenind in timp simbolul statiunii. Localizrea Obeliscului aproximativ in mijlocul plajei, a facut ca cesta sa fie locul unde se organizeaza concerte, concursuri si multe alte activitati.
Ruinele cetatii de la Adamclisi

Ruinele cetatii de la Adamclisi

Complexul ruinelor cetatii de la Adamclisi este considerat drept cea mai mare asezare civila romana de pe teritoriul zonei istorice Dobrogea acesta era locuita de familile celor care au luat parte la razboaiele dacice ale lui Traian si au fost colonizati aici.
Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol, situat in judetul Constanta, are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Denumirea lacului in folclorul locat este "Ghiolul Mare", insa numele este de origine turca.
Epava Costinesti

Epava Costinesti

Epava – simbol a statiunii tineretului, Costinesti, ce a esuat in data de 15 octombrie 1968, oficial din cauza furtunii. Incidentul s-a produs noaptea: nava a esuat la 1,5 mile marine in larg de plaja statiunii Costinesti, intre doua stanci in forma de V.
Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia este pozitionata in extremitatea sud-estica a Romaniei pe fasia de litoral, respective in nord estul orasului Constanta. Se afla intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol la 6 - 8 metrii deasupra nivelului marii.
Aqua Magic Mamaia

Aqua Magic Mamaia

Este un proiect realizat in premiera in Romania si care poate primi zilnic aproximativ 2.500 de vizitatori.Are o acoperiere de 27.200 mp si este amplasat in dreptul zonei de acces spre Teatrul de Vara, Aqua Magic este dotat cu instalatii moderne, piscinele, toboganele, caderile de apa si bazinele insumand o suprafata activa de 4.000 mp apa.
Delfinariu din Constanta

Delfinariu din Constanta

Delfinariul din Constanta si-a deschis usile pentru prima oara la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest tip din tara noastra si prima din Sud-Estul Europei la aceasta data. Expozitia prezinta lumea cetaceelor ce traiesc in diverse medii.
Muzeul arheologic de la Adamclisi

Muzeul arheologic de la Adamclisi

Muzeul arheologic de la Adamclisi a fost gandita ca un lapidarium printr-o cladirea moderna (inaugurata In 1977) care cuprinde si numeroase vestigii arheologice descoperite in cetate si Imprejurimile acesteia.
Muzeul Marii Constanta

Muzeul Marii Constanta

Muzeul Marii este pozitionat in incinta Delfinariului. Acesta are o bogata colectie de animale acvatice provenite din oceanul planetar (specii de scoici, familii de corali, melci de portelan din apele Africii de vest, stele si arici de mare, pesti) este prezentata sub forma de microdiorame si vitrine transparente.
Muzeul Marinei Romane Constanta

Muzeul Marinei Romane Constanta

In cadul Muzeul de Istorie Militara sunt prezentate colectii de arme albe si de foc, din diferite perioade istorice, armament de artilerie si aparate optice, harnasament si uniforme originale, elemente de camuflaj militar si tehnica de transmisiuni, precum si documente sau obiecte personale ale militarilor dobrogeni.
Statiunea 2 Mai

Statiunea 2 Mai

Statiunea 2 Mai este localizata in apropierea granitei cu Bulgaria, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete. Izolarea, necomformisumul si salbaticia si atrag anual foarte multi tineri astfel satul a devenit foarte cautat de turisti.
Podgoria Mutfatlar

Podgoria Mutfatlar

Una dintre cele mai cunoscute pdgorii ale Romaniei este pozitionata in centrul Podisului Dobrogean si este beneficiara a unui climat generous ce ofera sansa realizarii unor vinuri remarcabile, naturale si dulci, certificate de profesionisti si critici de vin.
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii s-a infiintat in 1958, odata cu deschiderea Acvariului Constanta. Ulterior au mai fost construite Observatorul astronomic, Planetariul, Delfinariul si Muzeul Marii.
Monumentul Triumfal Adamclisi

Monumentul Triumfal Adamclisi

In zona de nord a orasului Adamclisi se afla “Monumentul triumfal" , ruine se gasesc in vestitul Tropaeum Traiani alaturi de ramasite din mauzoleul roman si altarul antic care impreuna cu metopele, trofeul si frizele cu creneluri provenite de la monumental comemorativ, sunt amenajate muzeistic.
Muzeul de Arta Lucian Grigorescu Medgidia

Muzeul de Arta Lucian Grigorescu Medgidia

Muzeul de arta ce poarta numele lui Lucian Grigorescu incerca prin subiecte inspirate de peisajul dobrogean (Gh. Petrascu, N.Tonitza etc.) si cu lucrari realizate de artisti dobrogeni (Ion Nicodim, l. Ciucurencu, L. Grigorescu, Ion Pacea, Ion Bitan etc.) precum si lucrari de sculptura semnate Ion Jalea, B. Caragea, etc. si peste 100 de lucrari de ceramica creeate in taberele Hamangia,
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie adaposteste obiecte de arta antice, protectoarea cetatii Tomis, colectii apartinand culturii Hamangia, statuia sarpelui Glycon (o divinitate asiatica), statuia de marmura a zeitei Fortuna, impreuna cu Pontos, zeul Marii Negre)
Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso

Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso

Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso a fost realizata in anul 1887 de catre sculptorul italian Ettore Ferrari (1849-1928), acelas sculptor care a creat statuia lui Abraham Lincoln din New York, monumentul lui Garibaldi din Rovigo-Italia, statuia lui Ion Eliade Radulescu din Bucuresti sau statuia lui Giordano Bruno din Roma.
Farul genovez

Farul genovez

A fost construit intre anii 1858-1860, pentru a ne aminti de negustorii genovezi care au facut negot la Pontus Euxin in perioada secolului 13. Farul este inalt de 8 metri, octogonalsi in varf are o cupola de metal.
Geamia din Cernavoda

Geamia din Cernavoda

Geamia din Cernavoda este situata pe Str. Crisan, nr. 4. Aceasta a fost construita in anul 1756 si astazi se afla pe lista monumentelor istorice din Romania.
Planetariul

Planetariul

Proieroiector Zeiss model ZKP1 si ZKP2, sunt aparate astronomice auxiliare, instrumente pentru observatii, lunete si telescopsi sunt patrimoniu tehnic al Planetariuluu ce inaugurat in anul 1969.
Acvariul din Constanta

Acvariul din Constanta

Acvariul din Constanta a fost infiintat la 1 Mai 1958 amenajat intr-o cladire cu o vechime de peste 90 de ani, proiectat de arhitect A. Bernovschi. In fiecare an peste 500.000 de vizitator il viziteaza.
Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti se afla la 31 km sud de municipiul Constanta, langa satele Costinesti si Schitu. Inceputurile statiunii dateaza din 1949, cand a fost organizata prima tabara de vara pentru elevi, din acel moment, Costinesti a ramas capitala tineretii, cel mai mare centru estival de vacante pentru tineret.
Muzeul de Arheologie Callatis

Muzeul de Arheologie Callatis

Muzeul de Arheologie Callatis ne prezinta vestigile de arheologie preistorica, getica si greco-romana: tuburi de apeducte si canalizari, amfore, recipiente de sticla, vase, mozaicul unei incaperi de epoca elenistica, statuete de Tanagra, colectie numismatica, inventarul mormantului cu papirus, basoreliefuri.
Muzeul de Arheologie din Capidava

Muzeul de Arheologie din Capidava

Muzeul de Arheologie din Capidava a fost infiintat in anul 1984, si este adapostit in fosta cladire a scolii, si valorifica in principal piese de arheologie romana si medievala timpurie: sticla, arta sculpturala, ceramic dar si podoabe (provenite din sapaturile realizate in cetatea Capidava).
Pestera Limanu

Pestera Limanu

Pestera Limanu are o lungime de aproximativ 3200 metri lungime si alte cateva galerii inca neexplorate. O fanta larga este lasata la intrare special, ca liliecii si alte specii sa poata intra in spatiul cavitatii.
Biserica Greaca Metamorphosis (Schimbarea la fata)

Biserica Greaca Metamorphosis (Schimbarea la fata)

Biserica Greaca este o biserica care are hramul "Schimbarea la Fata" si este construita prin contributia comunitatii grecesti din oras primind primit aprobarea sultanului Abdul Aziz.
Muzeul Arheologic Histria

Muzeul Arheologic Histria

Cetatea Histria a fost descoperita de Vasile Parvan, in 1914. Este datata in sec. VII a.Ch. si a functionat pana in sec. VII p.Ch unde sunt expuse atat piese de arheologie greaca, romana cat si bizantina, provenind din cercetarile de la Histria dar si din imprejurimi: podoabe, amfore, inscriptii, basoreliefuri elenistice, vase ceramice, sticla, opaite, documente epigrafice.
Muzeul Portului Constanta

Muzeul Portului Constanta

Muzeul is desfasoara activitatea in cladirea cunoscuta, in perioada decembrista, sub numele de Cuibul Reginei sau Pavilionul Regal, ce este localizata pe fostul dig de intrare in port care a fost proiectata si realizata de inginerii portului Constanta sub directa indrumare a lui Anghel Saligny, intre anii 1909 - 1910.
Geamia Hunchiar

Geamia Hunchiar

Geamia Azizia sau Geamia Hunchiar poarta numele sultanului Abdul Aziz, ctitorul acestui lacas de cult musulman. Simbol al islamului la Constanţa, moscheea se afla intr-o zona protejata a orasului, sit arheologic.
Pestera Sfantului Andrei

Pestera Sfantului Andrei

Pestera Sfantului Andrei este o asezarea monahala in care traditia populara spune ca aici a trait si a crestinat Sfantul Apostol Andrei. In timp pestera a fost uitata, in timpul stapanirii otomane, dar prin 1943 a fost redescoperita, pentru ca ulterior in anul 1944, pesterea sa fie resfintita si redata cultului, prin construirea unei turle si a unui zid de protectie.
Muzeul de Arta Populara Constanta

Muzeul de Arta Populara Constanta

Expozitia de baza cuprinde toate genurile artei populare repartizate pe zone etnografice, muzeul avand caracter national. Cladirea muzeului dateaza din 1893 si este monument de arhitectura.
Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Construit in 1909, a fost inaugurat in august 1910 cu designul origina realizat de architectul Daniel Renard, primul sau proiect fiind realizat in 1903, iar in 1905, architectul Petre Antonescu a realizat un al doilea proiect dar primul proiect a fost ales.
Statiunea Techirghiol

Statiunea Techirghiol

Pe malul lacului Techirghiol se afla statiunea cu acelasi nume ce a fost dobandit odata cu statutul de statiune balneara in anul 1899. Proprietatile curative sunt apa sarata a lacului in care predomina clorurile de sodiu si magneziu si iodura de sodiu , dar si namolul sapropelic terapeutic de origine organica cu saruri multiple.
Complexul arheologic Tropaeum Traiani Adamclisi

Complexul arheologic Tropaeum Traiani Adamclisi

Complexul Tropaeum Traiani este localizat In perimetrul si in apropierea comunei Adamclisi unde s-au facut importante descoperiri arheologice, in fruntea carora se situeaza celebrul monument triumfal ridicat de imparatul Traian in 106-109.
Edificiul Roman cu Mozaic

Edificiul Roman cu Mozaic

Edificiul, ridicat probabil spre finele secolului al II-lea p.Ch., a fost marit in secolele urmatoare. Pavimentul s-a realizat prin secolul al IV-lea si intregul ansamblu, cu reparatii succesive, a functionat pana la inceputul secolului al VII-lea.
Microrezervatia de Animale si Voliera de Pasari Exotice si Decorative

Microrezervatia de Animale si Voliera de Pasari Exotice si Decorative

Infiintata in anul 1983 microrezervatia este destinata celor mai reprezentative animale din Dobrogea, in special din Delta Dunarii. In voliera, sunt expuse pasari cantatoare si decorative, autohtone si exotice. Se remarca papagalii si pasarile declarate monumente ale naturii.
Observatorul Astronomic si Statia Solara

Observatorul Astronomic si Statia Solara

Colectia muzeului detine instrumentar stiintific cu functie muzeala, care permite cercetarea sistematica a diferitelor fenomene astronomice.