Obiective turistice in judetul Cluj

Cheile Turzii din judetul Cluj

Cheile Turzii din judetul Cluj

Unul dintre cele mai importante defilee ale Transilvaniei,Cheile Turzii sunt un adevarat monument al naturii. Aflate la doar 12 km de orasul Turda acestea sunt un obiectiv natural ce nu trebuie ratat. Acestea sunt vizibile si de pe autostrada Transilvaniei, imediat cum treci de localitatea Campia Turzii.
Cascada Oselu – Boga

Cascada Oselu – Boga

Situata pe raul cu acelasi nume, cascada Oselu, se remarca prin cele 5 trepte verticale care formeaza o cadere a apei de 10 m. Aflata intr-o zona de chei si dealuri, la poalele Muntilor Bihor, cascada este bine integrata de catre natura in peisajul inedit din zona, ea putand fi vizitata pe toata perioada anului. Accesul se face cu masina de pe drumul judetean spre satul Boga, apoi doar pe jos, pe un drum forestier de 2 km.
Teatrul National „Lucian Blaga

Teatrul National „Lucian Blaga" Cluj-Napoca

Este o atractie turistica si culturala a orasului Cluj Napoca. Teatrul National „Lucian Blaga”si Opera Romana se afla intr-o cladire impunatoare la adresa: Piata Stefan cel Mare nr. 2-4 Cluj-Napoca.
Cascada Iadolina - Bulz

Cascada Iadolina - Bulz

Pe drumul ce stabate Valea Iadului, la 6 km departare de Coada Lacului Lesu, iubitorii de natura vor gasi Cascada Iadolina.
Parcul Central din Cluj Napoca

Parcul Central din Cluj Napoca

Avand o lungime de aproximativ 900 m, Parcul Central din Cluj Napoca este un loc important din punct de vedere al recreerii din oras.
Salina din Turda, judetul Cluj

Salina din Turda, judetul Cluj

Salina din Turda, judetul Cluj a fost renovata si redeschisa sub o alta infatisare din decembrie 2009. Prin schimbarile ce i s-au adus, salina a ajuns una dintre cele mai moderne baze balneare din Europa Centrala ÅŸi de Est.
Lacul Chios din Cluj Napoca

Lacul Chios din Cluj Napoca

Lacul Chios din Parcul Central al Clujului.
Muzeul Satului Cluj Napoca

Muzeul Satului Cluj Napoca

Denumit in special de localnici „Muzeul Satului”, Parcul Naţional Etnografic „Romulus Vuia” este amplasat langa Padurea Hoia, una dintre cele mai mari si bogate paduri ale Clujului, pe continuarea dealului ce incepe cu Cetatuia Cluj din centrul orasului. Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj Napoca, este primul muzeu etnografic in aer liber din Romania si al saselea din Europa, face parte din Muzeului Etnografic al Transilvaniei
Cetatuia din Cluj Napoca

Cetatuia din Cluj Napoca

Cetatuia din Cluj Napoca este situata pe un deal integrat in zona centrala a orasului, fiind unul dintre zonele cele mai inalte si importante din punct de vedere al panoramei care se poate admira. De aici Clujul are o alta imagine, in special la rasaritul sau apusul soarelui si seara cand se vad multitudinea de becuri ce lumineaza orasul.
Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Situata in Piata Avram Iancu, la nr. 18 Catedrala Mitropolitană Ortodoxă este o cladire impunatoare in centrul orasului Cluj Napoca, fiind inconjurata de cladiri vechi si importante din punct de vedere arhitectural si istoric, printre acestea se numara: cladirea Consiliului Judetean Cluj, Regionala CFR Cluj, cladirea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului si cea a Finantelor Cluj cu Trezoreria Cluj, precum si cladirea Tribunalului Cluj, Casa Armatei si Teatrul National cu Opera Romana.
Gradina Botanica  Alexandru Borza

Gradina Botanica Alexandru Borza

Gradina Botanica „Alexandru Borza” din Cluj Napoca este „pata verde” a Clujului, de circa 14 hectare, aproape de centrul vechi al orasului. Va recomandam sa vizitati acest loc deoarece va veti afla in mijlocul naturii, in inima Clujului.
Brajul de Acumulare

Brajul de Acumulare "Lacul Tarnita" din judetul Cluj

Lacul Tarnita este al doilea lac de acumulare dupa localitatea Somesul Rece din comuna Gilau din directia Cluj Napoca. Distanta intre Barajul Lacul Tarnita si municipiul Cluj Napoca este de circa 27 km la intrarea pe baraj si circa 35 km pana la zona „Coada Lacului” unde lacul se subtiaza si devine un rau ce alimenteaza continuu barajul cu apa proaspata din muntii Marisel.
Castelul Banffy

Castelul Banffy

Castelul Banffy este localizat la o distanta de 30 de km de municipiul Cluj-Napoca, in localitatea Bontida. Se ajunge aici plecand spre directia Cluj-Dej, dupa care se face la dreapta in localitatea Bontida
Muzeul de Arta - Palatul Banffy

Muzeul de Arta - Palatul Banffy

Muzeul de Arta (Palatul Banffy) se afla in centrul vechi al orasului Cluj Napoca, in Piaţa Unirii la nr. 30, intre cladirea hotelului Melody si Cladirile Gemene, colt cu strada Iuliu Maniu.
Castelul Teleki - Uioara de Sus

Castelul Teleki - Uioara de Sus

Pe drumul ce leaga Aiudul de Ocna Mures, aproape de intrarea in oras se afla ruinele unui vechi castel medieval construit in stil neogotic si anume Castelul Teleki.
Cetatea Trascaului – Coltesti

Cetatea Trascaului – Coltesti

Cetatea Trascaului numita si Cetatea Coltesti, este situata la vest de satul Coltesti, la o distanta de cativa km de comuna Rametea. Accesul pana in sat se face dinspre Turda sau Aiud. Aceasta a fost construita la sfarsitul anului 1200, in prezent fiind inscrisa pe Lista Monumentelor Istorice din judetul Alba.
Piata Muzeului

Piata Muzeului

Piata Muzeului a primit numele dupa Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se afla in capatul acesteia. Piata a fost transformata in zona pietonala, unde pe timul verii sunt terase in aer liber si unde se organizeaza evenimente, mai ales in zona Casei Matei Corvin.
Piata Unirii din Cluj Napoca

Piata Unirii din Cluj Napoca

Piata Unirii este una dintre pietele vechi si centrale ale orasului Cluj Napoca, incarcate cu multa istorie si cultura. Piata a fost renovata si s-a realizat un spatiu pietonal mai generos decat era initial.
Casa-Matei-Corvin

Casa-Matei-Corvin

Casa Matei Corvin din Cluj Napoca este situata pe strada cu acelasi nume la numarul 6. Se afla in centrul vechi al orasului, in zona Pietii Muzeului, la intersectia strazilor: Matei Corvin, Virgil Fulicea, Sextil Puscariu.
Turnul Croitorilor Cluj

Turnul Croitorilor Cluj

Turnul Croitorilor – Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca Turnul Croitorilor este una din putinele parti ce a ramas in picioare din vechia fortificatie a orasului Cluj Napoca.
Monumentul lui Avram Iancu

Monumentul lui Avram Iancu

Monumentul lui Avram Iancu este situata in centrul pietei cu acelasi nume. De-o parte si de alta se afla Catedrala Ortodoxa si Teatrul Naţional „Lucian Blaga” cu Opera Română.
Piata Mihai Viteazu

Piata Mihai Viteazu

Piaţa Mihai Viteazul a purtat inainte numele de Széchenyi tér. in anul 1918 a primit numele domnitorului roman, iar mai tarziu in cinstea acestuia a fost ridicata o impresionanta statuie.
Piata Avram Iancu

Piata Avram Iancu

Piata Avram Iancu este una dintre cele mai frumoase piete vechi ale orasului Cluj Napoca. Este o piata incarcata de istorie si cultura, situata in mijlocul orasului.
Lacul Lesu - Les

Lacul Lesu - Les

Pe cursul Vaii Iadului, judetul Bihor, Muntii Apuseni - se afla lacul de acumulare care poarta numele de Lacul Lesu. Aflat la 20 de km de DN1, soseaua trece prin Beius, apoi pe un drum forestier care leaga masivele Bihor - Vladeasa.