Obiective turistice in judetul Buzau

Casa Memoriala George Bacovia - Bacau

Casa Memoriala George Bacovia - Bacau

Casa Memoriala „Nicu Enea” este casa unde si-a petrecut viata fostul mare pictor al Romaniei Nicu Enea. Acolo au trati parintii acestuia intre anii 1920-1960, informatie ce se gaseste si pe o placuta de pe fatada casei.
Statiunea Sarata Monteoru - Buzau

Statiunea Sarata Monteoru - Buzau

Statiunea de tratare de la Sarata Monteoru este locuita de aproximativ 1000 de persoane si este situata la 20 de kilometri de Buzau imprejmuita de paduri si flora bogata care ofera locului o liniste aparte. Strandul cu apa sarata este cel mai vizitat obiectiv pe timp de vara deoarece este unul modern si are efecte benefice asupra corpului.
Muzeul Etnografic al Vaii Slanicului - Manzalesti - Buzau

Muzeul Etnografic al Vaii Slanicului - Manzalesti - Buzau

In Muzeul Etnografic al Vaii Slanicului gasim elemente autentice din viata satului romanesc, elemente care au fost colectate de-alungul timpului de catre prof. Cristea Dumitru si Besliu Valeriu incepand cu anul 1986. Muzeul isi desfasoara activitatea inca din 1998, an in care a avut loc inaugurare in cadrul festivalului Slanicului.
Despre Buzau

Despre Buzau

Orasul aflat pe malul drept al raului Buzau este cel mai mare oras al judetului cu o populatie de aproximativ 135.000 de locuitori dupa recensamantul din 2002.
Biserica Ortodoxa Sfantului Sava - Buzau

Biserica Ortodoxa Sfantului Sava - Buzau

Biserica Ortodoxa Sfantul Sava poate fi gasita in Buzau pe Strada Unirii numarul 186. Incepera constructiei acesteia a inceput in 1991 si este structurata pe doua etaje, foarte spatioasa, capacitatea acesteia fiind de aproximativ 2000 de enoriasi.
Casa Vergu Manaila - Buzau

Casa Vergu Manaila - Buzau

Colectia de Etnografie Vergu Manaila este pastrata in cea mai veche casa din orasul Buzau care a apartinut personalitatilor din secolul XVIII, Vergu si Manaila. In interiorul acesteia gasim 7 sali de expozitie unde pot fi admirate costume populare cu androc.
Vulcanii  Noroiosi - Buzau

Vulcanii Noroiosi - Buzau

Aflati la 35 km de localitatea Buzau, in comuna Berca, vulcanii noroiosi din judetul Buzau se alfa pe locul 31 in topul destinatiilor favorite autohtone. Acestia au fost remarcati prima data de francezul H. Cognand in anul 1867 cu ocazia unor prospectiuni petroliere din zona.
Manastirea Gavanu - Manzalesti - Buzau

Manastirea Gavanu - Manzalesti - Buzau

Manastirea Gavanu este situata in comuna Manzalesti, judetul Buzau. Este o ctitorie taraneasca ce isi are originile in anul 1707. A trecut printr-o serie dramatica de intamplari fiind arsa de turci si inchisa datorita regimului comunist, aceasta fiind reconstruita in 1828 si reactivata in 1990. Manastirea Gavanu de la Manzalesti era calea de trecere spre Moldova libera intre anii 1916-1918 si totodata refugiul boierilor din timpul revolutiei lui Tudor Vladimirescu.
Muzeul Judetean Buzau - Buzau

Muzeul Judetean Buzau - Buzau

Muzeul Judetean din Buzau isi desfasoara activitatea in incinda fostului liceu de fete, construit in anul 1920 langa parcul Cring si prezinta sectii de istorie, arheologie, arta si memorialistica.
Lacul de Acumulare si Barajul Siriu - Gura Siriului - Buzau

Lacul de Acumulare si Barajul Siriu - Gura Siriului - Buzau

Barajul de la Siriu este un baraj construit din roca, steril si un miez de argila pe cursul raului Buzau. In timpul construirii acestuia drumul national DN10 si-a schimbat directia pe langa lacul Siriu pentru a se putea construi mai multe viaducte. Viaductul Giurca este lung de 276 de metri si este sustinut de piloni de 46 de metri inaltime.
Cascada Pruncea - Gura Siriului - Buzau

Cascada Pruncea - Gura Siriului - Buzau

Cascada Pruncea sau Casoca se afla in Masivul Podul Calului pe Raul Casoca in partea de nord est a judetului Buzau. Cascada Prucea are aliura de 5-6 metri. Legenda spune ca in ascunzatoare din partea stanga a cascadei traia un haiduc pe nume Gheorghilas, soldat in oastea lui Tudor Vladimirescu, care chinuia boierii vremii furand de la ei si impartind cu persoanele mai putin instarite.
 

Ultimele unitati inscrise