Obiective turistice in judetul Bucuresti

Biserica Sfantul Stefan „Cuibul cu barza” – Sector 1

Biserica Sfantul Stefan „Cuibul cu barza” – Sector 1

Se spune ca, in vremurile in care a fost ridicata biserica, berzele si-au facut cuibul pe acoperişul de şindrila al acesteia, de aici si denumirea un pic mai ciudata a lacasului: Biserica Sfantul Stefan „Cuibul cu barza”.
Biserica Sfantul Visarion – Sector 1

Biserica Sfantul Visarion – Sector 1

Localizata in Piata Romana din Bucuresti, Biserica Sfantul Visarion a fost construita intre anii 1910 si 1913 dupa planurile arhitectului Ernest Doneaud, arhitectul-sef al capitalei.
Biserica Sfanta Maria – Sector 1

Biserica Sfanta Maria – Sector 1

Construita in anul 1928, cu ajutorul Reginei Maria, al primariei sectorului IV si al enoriasilor, Biserica Sfanta Maria din Bucuresti a suferit intre anii 1991 si 1998 lucrari de renovare.
Palatul Cercului Militar Central – Sector 1

Palatul Cercului Militar Central – Sector 1

Palatul Cercului Militar Central a fost construit intre anii 1911 – 1923, in stil electic, si cuprinde 10 sali mari, dintre care, cele mai impunatoare sunt Sala de marmura, Sala maura, Sala bizantina, Sala gotica, Sala norvegiana si Sala restaurant.
Palatul Parlamentului din Bucuresti - Casa Poporului

Palatul Parlamentului din Bucuresti - Casa Poporului

Palatul Parlamentului este cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului. Aceasta cladire reprezentativa pentru poporul roman este amplasata in centrul istoric si geografic al capitalei, Bucuresti (in sectorul 5).
Bustul lui Anton Pann

Bustul lui Anton Pann

Bustul lui Anton Pann este monument istoric ce se afla in curtea bisericii Lucaci - Sf. Stelian alaturi de mormantul acestuia. Opera a fost realizat de sculptorul D. M. Mirea in anul 1968.
Biserica Pogorarea Sfantului Duh – Sector 3

Biserica Pogorarea Sfantului Duh – Sector 3

Ridicata din lemn, in stil maramuresean, Biserica Pogorarea Sfantului Duh se afla aproape de podul de peste lacul din Parcul Titan. Construita dupa un proiect marca "Arhitect Constantin Joja", este locul unde se desfasoara numeroase activitati culturale, dintre care, amintim de "Cercul de pictura", Cenaclul literar "Biserica din lemn" sau de cercurile de teologie.
Biserica Drumul Taberei – Sfanta Vineri – Sector 6

Biserica Drumul Taberei – Sfanta Vineri – Sector 6

Construita in anul 1998, in numai trei saptamani, din lemn, Biserica Drumul Taberei – Sfanta Vineri are planul dreptunghiular, fara pridvor, dar cu exonartex.
Biserica Parcul Damaroaia – Sector 1

Biserica Parcul Damaroaia – Sector 1

Biserica Parcul Damaroaia din Bucuresti a fost construita in anul 1946. A fost pictata de artistul D. Nicolaide si inaltata dupa planurile arhitectului D. Ionescu-Berechet.
Muzeul Taranului Roman – Sector 1

Muzeul Taranului Roman – Sector 1

Fiind inscris in colectia familiei europene a Muzeelor de Arte si Traditii Populare, Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se afla intr-o cladire monument istoric, cu un stil arhitectural neo-romanesc. Aici se gasesc peste 90000 de obiecte, expuse intr-o maniera unica, maniera ce i-a adus muzeului un important premiu in 1996, si anume trofeul EMYA European Museum of the Year Award.
Palatul CEC-ului

Palatul CEC-ului

CEC-ul ca institutie a fost infiintat in anul 1864 printr-o lege initiata de catre Alexandru Ioan Cuza.
Biserica Boteanu – Sector 1

Biserica Boteanu – Sector 1

Situata in apropierea Muzeului Theodor Aman, Biserica Boteanu a fost pictata si de Parintele Arsenie Boca. In 1682, in aceste locuri, se afla o mica biserica de lemn, cu numele de Bradu-Boteanu.
Lacul Morii

Lacul Morii

Creat pe vremea comunismului pentru a impiedica inundarea Bucurestiului, Lacul Morii este cel mai mare lac din Bucuresti. Are o supreafata de 246 hectare si se afla la 3 kilometri de centru. El a fost realizat prin ridicarea unui baraj de 15 metri inaltime, prelungit cu diguri de pamant longitudinale de 7 kilometri.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul – Sector 2

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul – Sector 2

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul a fost construita in anul 1924, de catre familia Petrescu, pe un teren donat, cu ajutorul contributiilor enoriasilor. Pictura murala a fost realizata in anul 1935 de catre artistul Ghita Popescu si a fost restaurata in anul 1992 de catre Virginia Videa si Gheorghe Zaharia.
Despre Bucuresti

Despre Bucuresti

Capitala Romaniei, municipiul Bucuresti, este cel mai populat oras si cel mai mare centru industrial si comercial al tarii. Atestat prima data in 1459, Bucurestiul devine capitala in 1862, iar de atunci a trecut prin schimbari multiple si continue, fiind centrul artistic, cultural si mass – media al Romaniei. .
Statuia lui Constantin Brancoveanu

Statuia lui Constantin Brancoveanu

Statuia lui Constantin Brancoveanu este facuta din bronz se afla in scuarul din curtea bisericii Sf. Gheoghe-Nou din Bucuresti, ea este realizata de catre celebrul sculptor Oscar Han in anul 1939, in memoria marelui domn al Tarii Romanesti 1688-1714.
Biserica Sfantul Andrei – Sector 1

Biserica Sfantul Andrei – Sector 1

Biserica Sfantul Andrei din sectorul 1 se afla pe strada Chitilei, la numarul 138, in sectorul 1.
Biserica Schitul Darvari – Sector 2

Biserica Schitul Darvari – Sector 2

Biserica Schitul Darvari a fost ctitorita in 1834 de catre Mihail Darvari si sotia sa, Elena. Initial, a fost constructie mica, din lemn si fara turle. In 1894, primeste primele reparatii si ii sunt adaugate o turla si un pridvor.
Parcul Cismigiu – Sector 1

Parcul Cismigiu – Sector 1

Parcul Cismigiu este prima gradina publica din Bucuresti. Cu o suprafata de aproximativ 16 hectare, marginit de Bulevardul Regina Elisabeta si de Bulevardul Schitu Magureanu, parcul a fost amenajat in stilul celor engelzesti si este clasat pe lista monumentelor istorice.Parcul Cismigiu este prima gradina publica din Bucuresti. Cu o suprafata de aproximativ 16 hectare, marginit de Bulevardul Regina Elisabeta si de Bulevardul Schitu Magureanu, parcul a fost amenajat in stilul celor engelzesti si este clasat pe lista monumentelor istorice.
Ateneul Roman

Ateneul Roman

Situat pe Calea Victoriei, in piata George Enescu, Ateneul Roman este una dintre cele mai frumoase si mai reprezentative cladiri din Bucuresi. Cladirea a fost construita cu scopul de a fi un palat al artei si al stiintelor, iar astazi aici sunt organizate expozitii, concerte si conferinte.
Arcul de Triumf

Arcul de Triumf

Situat in partea de Nord a Bucurestiului, in Sectorul 1, la intersectia soselei Kisselef cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu si Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial. Ridicat de arhitectul Petre Antonescu, intre anii 1921-1922, din lemn si stuc, monumentul a fost distrus in 1935 pentru a face loc unei constructii asemanatoare din piatra, in 1936.
Biserica Adormirii Maicii Domnului - Sector 6 - Bucuresti

Biserica Adormirii Maicii Domnului - Sector 6 - Bucuresti

Construita in anul 1886 din fondurile donate de negustorul Nicolae Manolescu si sotia sa Anastasia, Biserica Adormirii Maicii Domnului a fost pictata in ulei de pictorul Colintiu Nicolae. In 1927, cladirea e reparata si repictata.
Statuia lui Ion Bratianu – Sector 1

Statuia lui Ion Bratianu – Sector 1

Statuia lui Ion Bratianu din Bucuresti a fost executata de sculptorul iugoslav Ivan Mestrovici, din monolit de granit gri - inchis de Jablanica si a fost terminata in anul 1937. Statuia a fost ridicata la initiativa sosiei marelui om politic roman, Eliza.
Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic și monument istoric respectiv o cladire veche si cu istorie din București. Ctitorul sau, este Manuc Bei (Manuc Marzaian), care s-a nascut in 1769 la Rusciuc.
Biserica Buna Vestire – Sector 6

Biserica Buna Vestire – Sector 6

Construita intre anii 1921 – 1923, Biserica Buna Vestire a fost finalizata prin eforturile preotului Ioan Ghiorghiade, macedonean refugiat in Bucuresti. Pictata intre 1929 si 1930 de catre artistul N. Colontiu, lacasul sufera mari pagube in cutremurul din 1940, iar in bombardamentele germane din 1944 este avariata si mai rau.
Biserica Andronache – Sector 2

Biserica Andronache – Sector 2

Localizata intre raul Colentina si padurea Andronache, Biserica Gheorghe Andronache din Bucuresti este veche de 90 de ani. Numele l-a primit dupa proprietarul mosiei unde a fost ridicata, Gheorghe Niculescu-Andronache.
Muzeul Mina Minovici

Muzeul Mina Minovici

Infiintat in anul 1892 de profesorul Mina Minovici, Institutul de Medicina Legala din Bucuresti, era, la vremea aceea, cel mai mare institut de gen din Europa.
Muzeul National de Arta

Muzeul National de Arta

Infiintat in anul 1950, in fostul Palat Regal din Bucuresi, Muzeul National de Arta al Romaniei este un loc de neratat, daca va aflati in capitala. Fiind considerat cel mai important muzeu din tara, castigand numeroase premii in domeniu, cladirea adaposteste doua galerii: Galeria de Arta Europeana si Galeria Nationala.
Biserica Marcuta – Sector 2

Biserica Marcuta – Sector 2

Fiind un monument reprezentativ pentru arhitectura secolului al XVI-lea din Tara Romaneasca, Biserica Marcuta a fost construita intre anii 1856 si 1857. Incinta cu turnul clopotnita si portile de la intrare s-au pastrat in forma pe care au capatat-o in ultimul sfert al veacului al XVIII-lea, creand un plus de valoare bisericii.
Parcul National – Sector 2

Parcul National – Sector 2

Parcul National, situat in sectorul 2, pe bulevardul Basarabiei, este un parc unde se organizeaza targuri, festivaluri, expozitii: Targul painii, Festivalul toamnei etc. Aici exista un teatru de vara si terenuri de fotbal.
Statuia lui C.A. Rosetti – Sector 2

Statuia lui C.A. Rosetti – Sector 2

Sculptata de Wladimir Hegel, statuia lui C.A. Rosetti a fost realizata gratie fondurilor stranse prin subscriptie publica. Monumentul a fost turnat in bronz in 1902 in cadrul Scolii de arte si meserii din Bucuresti si pozitionata in Piata Rosetti in 1903.
Biserica Razvan

Biserica Razvan

Biserica Razvan este localizata in vatra veche a Bucurestilor, pe care are acelasi nume ca si acesta si strada care leaga Calea Mosilor de strada Cavafii Vechi.
Biserica Mavrogheni – Sector 1

Biserica Mavrogheni – Sector 1

Cunoscuta sub numele de Biserica Izvorul Tamaduirii de la „Cismeaua Mavrogheni”, aceasta cladire facea parte dintr-un complex care cuprindea trei asezaminte: un foisor domnesc, o biserica si un rezervor principal, de unde se colecta apa de izvor care alimenta intreaga retea pe timpul domnitorului Nicolae Petru Mavrogheni.
Monumentul Eroilor Aerului

Monumentul Eroilor Aerului

Monumentul Eroilor Aerului se afla pe soseaua Jianu, in Piata Aviatorilor. A fost construit intre anii 1930 si 1935 de catre arhitecta – sculptorita Lidia Kotzebuie si de catre Iosif Fekete.
Muzeul Satului – Sector 1

Muzeul Satului – Sector 1

Este unul dintre primele muzee etnografice din lume si al doilea muzeu entografic in aer liber din lume dupa cel din Stockholm, Muzeului Satului din Bucuresti a fost inaugurat la 10 mai1936 pentru Regele Carol al II-lea al Romaniei si 17 mai 1936 pentru publicul larg.
Cladirea Guvernului – Sector 1

Cladirea Guvernului – Sector 1

Sediul Guvernului din Romania se afla in Palatul Victoriei. Acesta a fost creat de catre Duiliu Marcu (1885-1966), elev al Scolii Superioare de Arhitectura din Bucuresti (1906) si apoi al Ecole de Beaux-Arts din Paris (diplomat in 1912).
Biblioteca centrala univeristara

Biblioteca centrala univeristara

Situata in interiorul Palatului Fundatiei Universitare „Carol I”, Biblioteca centrala universitara „Carol I” se afla pe strada Boteanu nr.1, in sectorul 1, Bucuresti. Cladirea a fost proiectata de catre arhitectul Paul Gottereau, iar constructia ei a fost finalizata in 1893.
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena – Sector 1

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena – Sector 1

Datand de la jumatatea secolului al XVIII-lea, Biserica Sfintii Imparati Contstantin si Elena este una dintre cele mai vechi biserici din Bucuresti. Lacasul are un plan treflat, este mic ca dimensiune, are ziduri foarte groase, o turla octogonala, din tabla.
Muzeul Gradinii Botanice – Sector 6

Muzeul Gradinii Botanice – Sector 6

Infiintat in anul 1882 de catre Dimitrie Brandza, Muzeul Gradinii Botanice din Bucuresti a fost amplasat initial in Palatul Universitatii, iar in 1891, odata cu ridicarea Institutului Botanic, acesta este mutat la Cotroceni.
Lacul Herastrau

Lacul Herastrau

Cu o suprafata de 74 de hectare, Lacul Herastrau din Bucuresti este alimentat si face parte din raul Colentina. Pe malurile sale, s-a dezvoltat Parcul Herastrau, cu o suprafata de 110 hectare.
Biserica Sfantul Pantelimon – Sector 2

Biserica Sfantul Pantelimon – Sector 2

Construita in secolul al XVIII-lea, Biserica Sfantul Pantelimon a fost ridicata pe locul unei biserci de lemn, cladita in 1752 si renovata in 1790.
Statuia lui Tudor Vladimirescu – Sector 2

Statuia lui Tudor Vladimirescu – Sector 2

Localizata langa Biserica Precupetii Vechi - Biserica Tuturor Sfintilor, statuia lui Tudor Vladimirescu are 2,5 metri inaltime si e asezata pe un soclu de 5 metri.
Teatrul Metropolis – Sector 2

Teatrul Metropolis – Sector 2

Teatrul Metropolis din Bucuresti dispune de o sala de 150 de locuri. Stilul arhitectural imbina elemente din arhitectura lui Hundertwasser, de la detaliul barocului la accentul Art Deco.
Patinoarul National Mihai Flamaropol – Sector 2

Patinoarul National Mihai Flamaropol – Sector 2

Pe bulevardul Basarabia, la numarul 35, se saseste Pationarul National Mihai Flamaropol. Acesta este acoperit si functioneaza doar pe perioada iernii. Are o capacitate de 800 de locuri.
Fantana Patru Anotimpuri – Sector 2

Fantana Patru Anotimpuri – Sector 2

Fantana Patru Antoimpuri, situata pe Bulevardul Carol, este un monument cu valoare istorica, ce a fost renovat in 2010. Mai exact, o puteti gasi la intersectia dintre strada Armand Calinescu si Bulevardul Carol, intr-un mic scuar.
Teatrul Bulandra – Sector 2

Teatrul Bulandra – Sector 2

Infiintat in anul 1974, Teatrul Bulandra din Bucuresti si-a primit numele dupa cel al primului sau director, doamna Lucia Sturdza Bulandra. Institutia e mebra a Uniunii Teatrelor din Europa din 1991.
Biserica Sfantul Ilie – Crangasi – Sector 6

Biserica Sfantul Ilie – Crangasi – Sector 6

Constructia Bisericii Sfantul Ilie din cartierul Crangasi, din Bucuresti, a inceput in anul 1907, incheiandu-se in 1918, in timpul domniei Regelui Ferdinand I. Constructia a fost executata in stil bizantin, dupa planurile primariei. Picturile de pe catapeteasma si 12 icoane au fost exexuctate de artistul Ion Simionescu.
Vechiul palat B.N.R.

Vechiul palat B.N.R.

Banca Nationala a Romaniei a fost Infiintata in anul 1880 si si-a desfasurat activitatea la inceputurile sale in spatiile inchiriate din strada Doamnei in cladirea Creditului Funciar Rural.
Teatrul National – Sector 1

Teatrul National – Sector 1

Teatrul National din Bucuresti este un ansamblu format din mai multe cladiri: Sala Mare a Teatrului, turnul sceneii Salii mari, o cladire de birouri si anexe si o cladire a Salii Studio si a Salii Atelier.
Biserica Sfantul Ioan Nou

Biserica Sfantul Ioan Nou

Biserica Sfantul Ioan-Nou cand a fost construita se localiza chiar in coltul de nord-est al Pietii Unirii, la intersectia bulevardului Corneliu Coposu (fostul Bulevard Cosbuc), cu bulevardul I.C. Bratianu (fostul Bulevard Anul 1848).
Muzeul de istorie al municipiului Bucuresti

Muzeul de istorie al municipiului Bucuresti

Avand sediul in Palatul Sutu, Muzeul de istorie al municipiului Bucuresti dateaza din 1921. Pe atunci, la propunerea primarului Gheorghe Gheorghian, s-a luat hotararea ridicarii unui asemenea muzeu. De-abia in 1931 s-a intamplat acest lucru, in cladirea Casei Moruzi. In 1956, sediul muzeului a fost mutat in Palatul Sutu de pe Bulevardul I.C. Bratianu Nr.2, unde functioneaza si in prezent.
Lacul tei – Sector 2

Lacul tei – Sector 2

Cu o suprafata de 87 de hectare, Lacul Tei este un lac antropic amenajat pe raul Colentina. Este localizat in Nordul Bucurestiului, intre Lacul Floreasca si Lacul Plumbuita. Mai demult existau sase debarcadere si posibilitatea de a te plimba cu vaporasul. Primaria a anuntat ca vrea sa reamenajeze lacul.
Biserica Otetari – Sector 2

Biserica Otetari – Sector 2

Pe locul unde se afla astazi Biserica Otetari se afla odinioara un zavoi de otetari, pe malul fostei garle BucureÅŸtioaia. Intre anii 1680 si 1681 a fost construita aici o micuta biserica de lemn. Intre 1691 si 1692, pe vremea Domnitorului Constantin Brancoveanu, a fost refacut lacasul, tot din lemn. De-abia in 1757, biserica a fost zidita. Intre 1860 si 1866 a fost restaurata, fiind pictata de celebrul Gheorghe Tattarescu.
Biserica Delea Veche – Sector 2

Biserica Delea Veche – Sector 2

Construita intre 24 iunie 1894 si 6 iunie 1896, Biserica Delea Veche a fost ridicata pe locul unde, mai demult, exista o alta biserica, distrusa in cutremurul de la 1838.
Biserica Caramidarii de Sus – Sector 6

Biserica Caramidarii de Sus – Sector 6

Pictura Bisericii Caramidarii de Sus este de o mare valoare culturala. Ea a fost realizata in anul 1877 de catre pictorul Gheorghe Ioanid, cel mai cunoscut ucenic al lui Gheorghe Tattarascu.
Muzeul National Geologic – Sector 1

Muzeul National Geologic – Sector 1

Muzeul e deschis publicului din 1990, iar expozitia sa permanenta este alcatuita din 14 expozitii de baza si contine aproximativ 7700 exponate. Astfel, aici veti gasi prezentate toate ramurile ÅŸtiintelor geonomice de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, tectonica globala, pana la evolutia vietii pe Pamant, aparitia omului ÅŸi interactiunea sa cu Terra.
Parcul Alexandru Ioan Cuza - IOR

Parcul Alexandru Ioan Cuza - IOR

Alexandru Ioan Cuza este parcul din centrul sectorului trei intr-un perimetru format de strazile Camil Ressu, Liviu Rebreanu, Campia Libertatii, Baba Novac, Constantin Brancusi si Nicolae Grigorescu.
Teatrul Odeon – Sector 1

Teatrul Odeon – Sector 1

Fondat in 1946, sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulesti, Teatrul Odeon este reprezentativ pentru institutiile de gen din Romania. Situat intr-o cladire de patrimoniu in centrul Bucurestiului, dispune de doua sali de spectacole.
Catedrala Sfantul Iosif

Catedrala Sfantul Iosif

Construita intre anii 1873 – 1884, dupa planurile arhitectului vienez dr. Friedrich Schmidt, Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti are 40 de metri lungime si 22 de metri latime.
Biserica Galileea – Straulesti – Sector 1

Biserica Galileea – Straulesti – Sector 1

Initial, Biserica Galileea – Straulesti a functionat intr-o casa particulara, inchiriata de Parohia cu hramul Sfanta Cuvioasa Parascheva. In urma cutremurului din 1940, locuinta a fost utilizata ca unitate de cult, fiind cumparata ulterior de parohie in 1957, datorita contributiei enoriasilor.
Bustul lui G. C. Cantacuzino – Sector 2

Bustul lui G. C. Cantacuzino – Sector 2

Bustul lui G. C. Cantacuzino (1845 – 18989) se afla la intrarea din Parcul Icoanei si a fost realizat de G. B. Dubois, arhitect francez, reprezentant de seama al stilului neo-clasic. Statuia a fost facuta in 1904.
Monumentul Generalului Andronic – Sector 2

Monumentul Generalului Andronic – Sector 2

Situat in curtea Bisericii Armenesti din sectorul 2, Monumentul Generalului Andornic a fost realizat de artistul armean Tarosian. Generalul Andranic (1865 – 1927) este un erou al poporului armean, general in armata ce a luptat pentru libertatea poporului armean.
Biserica Lucaci

Biserica Lucaci

In anul 1736 se ridica in marginea de atunci a Bucurestilor, in mahalaua Lucaciulu o biserica de zid cu hramul Sfantului ierarh Nicolae, acesta va inlocuia o alta bsierica mai veche, din lemn care, din trecerea vremii, se stricase.
Biserica Amzei – Sector 1

Biserica Amzei – Sector 1

Construita intre anii 1807 si 1810, Biserica Amzei din Bucuresti se afla pe strada ce duce din Calea Victoriei catre Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru
Foisorul de foc – Sector 2

Foisorul de foc – Sector 2

Avand o inaltime de 42 de metri, Foisorul de foc este o cladire localizata la intersectia dintre strada Traian si Bulevardul Regele Ferdinand. A fost construit in anul 1890 si servea drept turn de observatie a incendiilor, dupa ce Turnul Coltei (construit in 1715) a fost demolat.
Gradina Icoanei – Sector 2

Gradina Icoanei – Sector 2

Situat in zona magheru, Gradina Icoanei este un parc mic si cochet din sector 2, Bucuresti. Langa parc se afla Teatrul Bulandra si Parcul Ioanid, Biserica Icoanei si Biserica Anglicana.
Biserica Sfantul Andrei Parva – Sector 6

Biserica Sfantul Andrei Parva – Sector 6

Cartierul Drumul Taberei a fost ridicat in perioada comunista, cand inaltarea bisericilor fusese interzisa. Dupa Revolutia din 1989, se simtea nevoia unui lacas sfant si in acest cartier.
Biserica Iancu Nou – Sector 2

Biserica Iancu Nou – Sector 2

Biserica Iancu Nou Balaneanu a fost construita in 1873 si a aparut deoarece Biserica Matasari, aflata in apropiere, a devenit neincapatoare. Lacasul a fost ridicat pe terenul donat de Staciu Ion Balaneanu.