Obiective turistice in judetul Brasov

Partia de Ski Icpat

Partia de Ski Icpat

Partia de ski Icpat are o lungime de 495 de metri, iar gradul de dificultate este greu. Altitudinea de plecare este de 1326 metri si cea de sosire de 1156 metri, anclinatia e de 27% si suprafata este de 2,4 hectare.
Partia de Ski Bradul

Partia de Ski Bradul

Partia de ski Bradul are o lungime de 500 de metri, iar gradul de dificultate este scazut. Altitudinea de plecare este de 1115 metri si cea de sosire de 1035 metri, anclinatia e de 17% si suprafata este de 3 hectare.
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus – Brasov

Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus – Brasov

Asezamant monahal de calugari, Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub denumirea Brancoveanu – Sambata de Sus, a fost construita in anul 1657, sub indrumarea voievodului Preda Brancoveanu. In imprejurimi exista un complex de cazare, iar cu o rezervare in prealabil, puteti profita de linistea si seninatatea locului.
Pestera Valea Cetatii

Pestera Valea Cetatii

Situata la aproximativ 3 kilometri de Rasnov, pe soseaua Valea Cetatii, Pestera Valea Cetatii a fost deschisa pentru prima oara an 1949, cand, an urma unei explozii hidraulice, i-a fost descoperita intrarea.
Manastirea sapata in stanca

Manastirea sapata in stanca

Sinca Veche este un sat romanesc din Tara Fagarasului, ale carui dovezi de existenta dateaza din secoul XII. La doi kilometri de acest sat se afla Manastirea sapata in stanca. Intrarea in manastire este situata intr-o padure, iar biserica din stanca este compusa din cinci incaperi sapate in roca, exista doua altare si un horn piramidal.
Statiunea Azuga - Prahova

Statiunea Azuga - Prahova

Situata Azuga se afla pe Valea Prahovei, intre muntii Bucegi si Baiului, la 4 km amonte de Busteni. Cu altitudinea de 950 m, statiunea ofera singura partie de schi omologata de FIS. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in martie.
Cetatuia de pe Straja – Brasov

Cetatuia de pe Straja – Brasov

Un punct important de aparare pentru Brasov in vremurile de odinioara, Cetatuia de pe Straja, denumita astazi Dealul Cetatii, a cunoscut de-a lungul timpului mai multe intrebuintari.
Partia de schi Bran-Zanoaga

Partia de schi Bran-Zanoaga

Situata la mai putin de 4 kilometri de Castelul Bran, partia de ski Bran-Zanoaga prezinta o dificultate medie si are o lungime de 1000 de metri, fiind dotata cu teleski in lungime de 700 de metri. Partia este dotata cu tun de zapada artificiala si nocturna
La Chisatoare

La Chisatoare

La rezervatia bio-geologica La Chisatoare se ajunge urmand cursul paraului Turcu. In aceasta rezervatie se petrece un fenomen carstic de suprafata, fenomen favorizat de depunerile de carbonat de calciu sub forma de travertin. Astfel, mai multe firisoare de ape care cad, mai intai pe o zona acoperita de vegetatie, iar apoi, in locul unde vegetatia se termina brusc fiind inlocuita de un perete stancos, se preling pe perete, fie cad cu putere de pe surplomba.
Coliba Haiducilor

Coliba Haiducilor

Restaurant vestit din Poiana Brasov, Coliba Haiducilor este ampodobit an interior cu simboluri ale artei populare.
Partiile de ski Predeal

Partiile de ski Predeal

Impreuna, partiile de ski din Predeal se intind pe o suprafata de 50 de kilometri. Pe partii functioneaza mai multe instalatii de transport pe cablu.
Vama medievala Brasov

Vama medievala Brasov

Drumul Branului, important drum inca din Evul Mediu, trecea prin Brasov si prin Campulung, si era frecventat de diversi negustori. In anul 1413, Mircea cel Batran a stabilit vama Tarii Romanesti de la Bran, acordand astfel un privilegiu comercial brasovenilor.
Partia de Ski Stadion

Partia de Ski Stadion

Partia de ski Stadion are o lungime de 325 de metri si ca grad de dificultate este usoara. Altitudinea de plecare este de 1040 de metri si cea de sosire de 1005 metri, anclinatia e de 18% si suprafata este de 1 hectar.
Biserica Neagra - Brasov

Biserica Neagra - Brasov

Cunoscut ca cel mai mare lacas de cult in stil gotic din Sud-Estul Europei, cu o capacitate de aproximativ 5000 de persoane, Biserica Neagra din Brasov are 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime. Constructia sa a inceput in jurul anului 1377, fiind denumita initial Biserica Sfanta Maria. Dupa marele incendiu din 1689, cladirea a fost partial distrusa si a primit numele cu care este cunoscuta si astazi. Biserica a fost reconstruita dupa acest eveniment, noile bolti fiind construite in stil baroc.
Cascada Tamina

Cascada Tamina

Situata la o altitudine de 1100 de metri, an muntii Piatra mare, Cascada Tamina s-a format prin prabusirea unei pesteri si prin adancirea unei vechi linii de drenaj care s-a instalat pe fisura verticala din masa calcarelor.
Partia de Ski Ruia

Partia de Ski Ruia

Partia de ski Ruia are o lungime de 540 de metri, iar gradul de dificultate este ridicat. Altitudinea de plecare este de 1690 de metri si cea de sosire de 1495 metri, anclinatia e de 20% si suprafata este de 2,4 hectare.
Cetatea Fagaras - Brasov

Cetatea Fagaras - Brasov

Pozitionata la jumatatea drumului dintre Brasov si Sibiu, Cetatea Fagaras a fost construita intre secolele XIV – XVIII, pentru a deveni o fortareata de temut in zona. Treptat, isi schimba intrebuintarea, si devine inchisoare, celebra pentru metodele drastice de tortura folosite.
Centrul de echitatie

Centrul de echitatie

Pasionatiii de echitatie, ce-si doresc o vacanta unde pot beneficia de cursuri de initiere an calarit, plimbari, excursii calare, plimbari cu trasura, caruta sau sania pot merge la Centrul de echitatie Speranta, situat la intrarea an statiunea Poiana Brasov.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul

Biserica Sfantul Ioan Botezatorul

Fiind anfiintata an anul 2000, Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Poiana Brasov a fost construita an stil maramuresean.
Pestera Dambovicioara

Pestera Dambovicioara

Aflata la mai putin de 20 de kilometri de zona Bran, pestera Dambovicioara s-a format in calcarele jurasice ale Masivului Piatra Craiului. Contine o galerie unica, avand o lungime totala de 555 metri.
Cheile Gradistei – Bran Moeciu

Cheile Gradistei – Bran Moeciu

Situat la 7 kilometri de Castelul Bran si la 30 de kilometri de orasul Brasov, complexul Cheile Gradistei ofera nenumarate posibilitati de petrecere a timpului liber: pisicina, sauna, tenis, fotbal, ski, snowboard, plimbari cu ATV-ul,
Masivul Postavarul – Brasov

Masivul Postavarul – Brasov

Masivul Postavarul reprezinta o grupa muntoasa ce apartine Carpatilor Orientali. Cel mai inalt varf este Varful Postavarul si are 1799 de metri.
Prima Scoala Romaneasca – Brasov

Prima Scoala Romaneasca – Brasov

Datand din anul1495, prima scoala romaneasca din Brasov se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul Scheii Brasovului. Primele cursuri in limba romana au avut loc aici in anii 1530.
Turnul Alb si Turnul Negru – Brasov

Turnul Alb si Turnul Negru – Brasov

Cele doua turnuri au fost construite aproximativ in acelati timp, intre anii 1460 si 1494.
Muzeul Cetatii Rasnov

Muzeul Cetatii Rasnov

In interiorul cetatii Rasnov, exista un muzeu de arta feudal, unde puteti admira arme, unelte, galerii, mobilier de epoca, stampe, armuri, porturi specifice secolului, diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme.
Tampa – Brasov

Tampa – Brasov

Localizat in Sudul Carpatilor Orientali, muntele Tampa ofera o priveliste extraordinara asupra Brasovului. De o frumusete rara, traseul care duce spre varful muntelui, ofera ocazia de a observa o rezervatie naturala, unde diverse specii de plante sunt inca bine conservate.
Muzeul Satului - Bran

Muzeul Satului - Bran

Localizat in curtea castelului Bran, Muzeul Satului reconstruieste arhitectura traditionala din satele din Tara Birsei.
Troitele din Schei – Brasov

Troitele din Schei – Brasov

In Scheii Brasovului exista 60 de troite asezate la intalnirea tuturor strazilor si drumurilor exterioare. Pentru locuitorii ortodocsi din Schei aceste troite reprezentau o forma de rezista impotriva convertirii lor la alte religii, precum cea catolica.
Monumentul eroilor Razboiului de Independenta Azuga

Monumentul eroilor Razboiului de Independenta Azuga

Monumentul din fata bisericii este inchinat eroilor care s-au jertfit in timpul Razboiului de Independenta.
Bastionul Graft  - Brasov

Bastionul Graft - Brasov

Localizat pe Aleea Dupa Ziduri care face legatura intre Livada Postei si zona maternitatii, Bastionul Graft a fost construit intre anii 1515 – 1521 si mai e cunoscut sub denumirea Bastionul Poarta
Piata Sfatului – Brasov

Piata Sfatului – Brasov

Piata Sfatului este punctul central al orasului Brasov, nod de legatura intre cele mai importante obiective turistice ale orasului. De aici, se poate ajunge cu usurinta la Biserica Neagra, bastioanele Fierarilor si Graft, la Turnul Alb si la Turnul Negru, la Poarta Schei si la Poarta Ecaterina.
Strada Sforii – Brasov

Strada Sforii – Brasov

Considerata ca fiind cea mai ingusta strada din Europa de Est, Strada Sforii a fost creata ca gang de acces pentru pompieri in secolul XVII. Restaurata in 2003, astazi ea face legatura intre strada Poarta Schei si strada Cerbului.
Paradisul Acvatic – Brasov

Paradisul Acvatic – Brasov

Deschis din iulie 2007, Paradis Acvatic din Brasov este intins pe o suprafata de 12000 metri patrati reprezentati de teren acoperit si 12000 metri patrati de teren in aer liber. Complexul are o capacitate de 2000 de persoane si este dotat cu 6 piscine interioare, doua piscine in aer liber, tobogane cu apa, saune, jacuzzi, sala de fitness, grota de relaxare, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurant si terasa.
Castrul roman Cumidava

Castrul roman Cumidava

Situat la 4 kilometri de orasul Rasnov, avand o suprafata totala de doua hectare, Castelul roman Cumidava este ridicat din piatra, fiind singurul castel de acest gen din Tara Barsei.
Transfagarasan

Transfagarasan

Drumul DN7C, avand una dintre cele mai mari altitudini din Europa, 2042 de metri, se intinde pe doua benzi de circulatie avand o lungime de 92 de kilometri, iar pe intreaga suprafata sa exita 27 de viaducte si poduri. Tot pe Transfagarasan se gaseste cel mai intins tunel ca suprafata din tara (887 metri), situat intrea Caprea si Balea Lac, strabatand muntele Paltinul.
Castelul Groazei - Bran

Castelul Groazei - Bran

In județul Brasov, localitatea Bran, pe strada Principala, nr. 502A, se gaseste Castelul Groazei, construit ca sa aminteasca turistilor ca se afla in ținutul bantuit de vampiri, Transilvania.
Partia de Ski Kanzel

Partia de Ski Kanzel

Partia de ski Kanzel are o lungime de 800 de metri, iar gradul de dificultate este avansat. Altitudinea de plecare este de 1765 metri si cea de sosire de 1655 metri, anclinatia e de 17% si suprafata este de un hectar.
Poarta Ecaterina – Brasov

Poarta Ecaterina – Brasov

Localizata pe strada Poarta Schei din Brasov, Poarta Ecaterina este cea mai frumoasa poarta din Brasov si a reusit sa-si pastreze aspectul original pana astazi.
Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului, adeseori cunoscuti si sub denumirea de Masivul Piatra Craiului, se afla intre vaile joase ale Dambovitei si Birsei si depresiunea Tara Birsei. Aici se afla numeroase trasee pentru alpinisti dar si rezervatia naturala Piatra Craiului, instituita in anul 1938.
Muzeul Muresenilor – Brasov

Muzeul Muresenilor – Brasov

Muzeul Muresenilor a fost infiintat in anul 1968, datorita unei donatii facute de urmasii familiei Muresianu. Iacob Muresianu a fost un cunoscut om politic, publicist si poet ce a trait intre anii 1812 si 1887 la Brasov, iar familia sa, prin donatia facuta, punea la dispozitia statului roman o colectie de mobilier, pictura si sculptura plus o arhiva de peste 25000 de documente, de o valoare culturala deosebita
Partia de Ski Subteleferic

Partia de Ski Subteleferic

Partia de ski Subteleferic are o lungime omologata de 2150 de metri si un grad de dificultate ridicat. Altitudinea la plecare este de 1685 de metri, iar la sosire de 1040 de metri. Suprafata partiei este de 22 de hectare.
Pestera Rasnoavei

Pestera Rasnoavei

Fiind localizata an muntii Postavarul, din localitatea Rasnov, cu o lungime de 392 metri si cu doua intrari, Pestera Rasnoavei este frumos decorata cu concretiuni (agregate minerale de forma sferica, formate prin depunerea rocilor sedimentare an jurul unor corpuri straine)
Cascada Balea Lac – Brasov

Cascada Balea Lac – Brasov

Cunoscuta si sub denumirea de Urlatoarea Balei, Cascada Balea Lac este situata in muntii Fagaras, la peste 1200 de metri altitudine, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu.
Poarta Schei – Brasov

Poarta Schei – Brasov

Construita in anii 1827-1828 cu rolul de a fluidiza traficul din aceasta zona, Poarta Schei dispune de trei intrari, una principala si doua secundare, dispuse la stanga si la dreapta celei principale, destinate pietonilor.
Casa Hirscher – Brasov

Casa Hirscher – Brasov

Cea mai mare constructie din oras la vremea la care a fost construita, adica in anul 1545, Casa Hirscher a mai fost denumita si Podul Batausilor sau Casa negustorilor.
Poiana Narciselor

Poiana Narciselor

Cunoscuta si sub denumirea Dumbrava Vadului, rezervatia naturala Poiana Narciselor apartine comunei Sercaia- satul Vlad si se afla la 60 de kilometri distanta de Brasov.
Aleea Tampa – Brasov

Aleea Tampa – Brasov

Aflata pe latura de Sud a cetatii, pe o coasta a dealului Tampa, Aleea Tampa ofera o perspectiva nemaipomenita, iar, in timp ce te plimbi si admiri frumusetile locului, poti vizita: Bastionul Cojocarilor (Tabacarilor), Bastionul Postavarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vanatorilor, Bastionul Funarilor (Frangherilor), Turnul Funarilor, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Fierarilor si Bastionul Graft.
Gradina Zoologica – Brasov

Gradina Zoologica – Brasov

Situata in cartierul Noua, la periferia din Sud-Estul orasului, Gradina Zoologica din Brasov este amenajata intr-o padure.
Partia de Ski Sulinar

Partia de Ski Sulinar

Partia de ski Sulinar are o lungime omologata de 2820 de metri, altitudinea la plecare fiind de 1690 de metri, iar la sosire de 1050 de metri. Are o suprafata de aproximativ 9 hectare si un grad de dificultate mediu.
Sinagoga - Brasov

Sinagoga - Brasov

Aflata pe strada Poarta Schei, la numarul 29, Sinagoga Neologa din Brasov a fost construita incepand cu anul 1899, in stil spaniol cu elemente gotice si romanice, si inaugurata in anul 1901.
Statiunea Paraul Rece

Statiunea Paraul Rece

Situata la 960 de metri altitudine, statiunea Paraul Rece este legata de Predeal printr-o sosea de 8 kilometri. Aici exista o partie slalom si trasee pentru practicarea de ski fond, iar amtorii de drumetii trebuie sa stie ca de aici se pot face toate traseele din muntii Bucegi.
Biserica din Cetate Prejmer

Biserica din Cetate Prejmer

Biserica din cetatea Prejmer a suferit multe interventii din momentul an care a fost construita, 1218, de catre cavalerii teutoni. Antre anii 1960 si 1970, Directia Monumentelor o restaureaza si o readuce la forma initiala. Initial, cladirea era formata din patru brate an jurul unui careu, an centrul caruia se afla un turn octogenal si dorea sa imite planul Bisericii Sfantul Mormant din Ierusalim
Cetatea Prejmur

Cetatea Prejmur

Cladita an forma de cerc cu ziduri groase de 3 – 4 metri, Cetatea Prejmur se afla la Nord-Est fata Brasov si dateaza din secolul XV. Ea este declarata ansamblu arhitectural an patrimoniul UNESCO.
Partia de Ski Drumul Rosu

Partia de Ski Drumul Rosu

Partia de ski Drumul Rosu este cea mai lunga partie de ski din Romania, avand o lungime de 5,3 kilometri, iar gradul de dificultate estemediu.
Scheii Brasovului – Brasov

Scheii Brasovului – Brasov

Fost cartier slavo-romanesc al vechiului oras Brasov, Scheii Brasovului au un aspect rural, datorat caselor mici, cu gradini construite inspre munte. Cartierul trebuie vizitat, deoarece are un aspect pitoresc, conservat mai ales prin stradutele inguste din piatra cubica si acoperisele rosii ale caselor ce dateaza din secolul XVII.
Biserica Templierilor

Biserica Templierilor

Copie fidela a Bisericii Stella Maris din Balcic, Biserica Templierilor din localitatea Bran, judetul Brasov, a fost construita de catre principesa Ileana in memoria mamei sale, Regina Maria.
Partia de Ski Lupului

Partia de Ski Lupului

Partia de ski Lupului are o lungime de 2860 de metri, iar gradul de dificultate este greu. Altitudinea de plecare este de 1710 metri si cea de sosire de 945 metri, anclinatia e de 21% si suprafata este de 17 hectare.
Cheile Zarnesti

Cheile Zarnesti

Fiind desemnata rezervație geologica mixta an 1938, situata an partea de Nord-Est a masivului Piatra Craiului, rezervația naturala Cheile Zarnesti este un loc de o frumusețe rara, care ați taie respirația.
Casa Sfatului – Brasov

Casa Sfatului – Brasov

Aflata chiar in inima Brasovului, in Piata Sfatului, aceasta cladire este reprezentativa pentru imaginea orasului. Constructia cladirii a inceput in 1420 si, de-a lungul timpului, a cunoscut mai multe intrebuintari. Construita sa serveasca ca spatiu de judecata pentru breslele blanarilor, cladirea a servit si ca Primarie, gazduind din anul 1950 Muzeul de Istorie a judetului Brasov.
Castelul Bran

Castelul Bran

Cunoscut in domeniul turistic, dar si in cel folcoric, drept castelul lui Dracula, castelul Bran este situat la 30 de kilometri de Brasov, in pasul Bran - Rucar. Construcția castelului a inceput in anul 1211, sub indrumarea arhitecților Johaness Schultz si a lui Karel Liman, fiind finalizata in anul 1377. Castelul a fost folosit si ca baza militara si ca „cetate de trecatoare” cu scop militar.
Parc Aventura – Brasov

Parc Aventura – Brasov

Parcul de Aventura din Brasov se afla in cartierul Noua din zona lacului Noua si dispune de 10 trasee de dificultate progresiva, marcate fiecare cu o culoare progresiva: mov pentru copiii sub 8 ani, galben pentru copiii de peste 8 ani si pentru incepatori, verde reprezentand nivelul usor, albastru pentru mediu si rosu si negru pentru avansati.
Poiana Brasov

Poiana Brasov

Poiana Brasov este renumita pentru sporturile de iarna ce se pot practica aici, ea dispunand de 12 partii, cu grade de dificultate diferite. Statiunea este recomandata si pentru tratarea nevrozei astenice, pentru tratarea starilor de epuizare si a anemiei precum si a bolilor endocrinice si a bolilor aparatului respirator.
Cheile Rasnoavei

Cheile Rasnoavei

Cunoscute pentru traseele de alpinism, dar si pentru concursul Cheile Rasnoavei Adventure, care se desfasoara anual si se adreseaza iubitorilor de sporturi montane, Cheile Rasnoavei se afla la 3 kilometri de soseaua Predeal – Rasnov.
Manastirea Sfantul Nicolae

Manastirea Sfantul Nicolae

Asezata la poalele muntelui Clabucet, Manastirea Sfantul Nicolae dateaza din secolul XVII si poarta hramul Nasterea Maicii Domnului. La inceput a functionat ca schit de calugari, dar a fost distrus de catre turci an anul 1788.
Muzeul de Arta – Brasov

Muzeul de Arta – Brasov

Aflat pe Bulevardul Eroilor la numarul 21, Muzeul de Arta din Brasov se gaseste intr-o cladire in stil neobaroc, realizata dupa proiectul lui M. Wagner in anul 1902.
Cetatea Brasovului

Cetatea Brasovului

Construita sub tutela regelui Sigismund de Luxemburg incepand cu anul 1395, Cetatea Brasovului este declarata in vremurile noastre monument istoric.
Barajul Pecineagu

Barajul Pecineagu

Situat pe cursul superior al raului Dambovita, intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa, barajul Pecineagu a fost executat din anrocamente, avand 107 metri inaltime