Obiective turistice in judetul Botosani

Casa Memoriala George Enescu - George Enescu - Botosani

Casa Memoriala George Enescu - George Enescu - Botosani

Casa memoriala a lui George Enescu este locul unde marele compozitor a locuit si scris o mare parte din creatiile sale de exceptie. Aici este locatia unde acesta a compus una dintre primele sale lucrari pentru pian si vioara „Tara Romaneasca” la o varsta foarte frageda de 5 ani.
Casa Alexandru Vasescu - Botosani

Casa Alexandru Vasescu - Botosani

Casa Alexandru Vasescu a fost construita in anul 1880 si poate fi gasita pe Aleea Rapsodiei Nr.6 in Botosani, judetul Botosani.
Manastirea Sf Nicolae - Cosula - Botosani

Manastirea Sf Nicolae - Cosula - Botosani

Manastirea ce poarta hramul Sfantului Nicolae din Cosula a fost ctitorita in anul 1535 de catre Petru Rares. Aceasta a devenit in timp un monument istoric cu o mare insemnatate culturala si arhitecturala pentru patrimoniul romanesc.
Manastirea Gorovei - Vaculesti - Botosani

Manastirea Gorovei - Vaculesti - Botosani

Manastirea Gorovei situata in comun Vaculesti, judetul Botosani a fost ctitorita de catre doi calugari pe un loc oferit de catre Ioan Gorovei. Biserica a fost constriuta si reconstruita din lemn in anii 1828-1834 de catre Macarie Jora. Ultima restaurare a acesteia a avut loc in anii 1984-1985.
Manastirea Agafton - Botosani

Manastirea Agafton - Botosani

Manastirea Agafton ce poarta hramul Pogorarea Duhului Sfant poate fi vizitata pe drumul spre Suceva la doar 8 kilometri de Botosani. Aceasta a fost ctitorita in urma cu aproape 3 secole in anul 1728 de catre Ieromonahul Agafton si a fost mult timp denumita Schitullui Agafton.
Casa Memoriala Nicolae Iorga - Botosani

Casa Memoriala Nicolae Iorga - Botosani

Casa memoriala a lui Nicolae Iorga este plasata pe strada Nicolae Iorga Nr. 14 la 100 de metri departare de Bulevarul Mihai Eminescu unde se gaseste casa memoriala a lui Grigore Antipa. Constructia dateaza de la sfarsitul secolului XIX si prezinta elementele unei arhitecturi moldovenesti autentice vremii cu pereti din paianta, acoperisul din sindrila si stalpi de lemn.
Casa Grigore Antipa - Botosani

Casa Grigore Antipa - Botosani

Casa memoriala Grigore Antipa din Botosani poate fi gasita pe Bulevardul Mihai Eminescu Nr. 54 si a fost construita la sfarsitul secolului XIX intr-un stil francez. Aici si-a petrecut o mare parte din viata marele biolog Grigore Antipa si fratele sau Nicolae Leon.
Biserica Adormirea Maicii Domnului - Botosani

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Botosani

Biserica de lemn din comuna Braesti, judetul Botosani ce poarta hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost ctitorita in anul 1745 de catre Miron Gorovei judecand dupa inscriptia de pe portalul de la intrare
Muzeul memorial George Enescu - Dorohoi - Botosani

Muzeul memorial George Enescu - Dorohoi - Botosani

Muzeul Judetean George Enescu din Dorohoi a fost amenajat inc asa achizitionata de catre tatal compozitorului, Costache Enescu, in anul 1910 si a fost deschis publicului in anul 1957. Putem gasi elemente de mare valoare legate de viata marelui compozitor, forografii personale si fotografii ale parintilor, scrisori originale, un pian folosit deseori pentru compozitia muzicii dar si numeroase viori acestea constituind atractiile principale ale muzeului.
Manastirea Cosula - Botosani

Manastirea Cosula - Botosani

Manastirea Cosula situata in apropriere de Botosani a fost ctitorita in anul 1533 intr-un stil al arhitecturii feudalismului moldovenesc din timpul domniei lui Petru Rares. Aceasta este construita din piatra si caramida pentru conturul ferestrelor. Pictura originala a bisericii afost acoperita partial in secolul XIX cu o pictura in ulei. Aici a fost descoperita o prima traducere in limba romana din scrierile lui Herodot.
Manastirea Vorona - Vorona - Botosani

Manastirea Vorona - Vorona - Botosani

In Vorona, judetul Botosani gasim un ansamblu crestin-ortodox format din patru biserici, cea mai veche fiind datata din anii 1600. Mai gasim biserica ce poarta hramul Adormirea Maicii Domnului din 1793, biserica adaugata acesteia Nasterea Maicii Domnului in 1835 si biserica ce poarta hramul Sfantul Nicolae.
Situl Arheologic - Botosani

Situl Arheologic - Botosani

Situl arheologic de la Prisacani, Botosani contine o diferite necropole tumulare din epocile neoliticului, bronzului, daco-romana, medievala, romano-bizantina si medievala dintre secolele II-XVIII.
Biserica Sf Nicolae - Botosani

Biserica Sf Nicolae - Botosani

Biserica Sfantul Nicolae din Calinesti Bucecea este un locas de cult ortodox ce a fost ctitorit in anul 1813 de catre vornicul Costache Miclescu. Aceasta a fost listata ca monument istoric din Botosani in anul 2004.
Despre Botosani

Despre Botosani

Orasul Botosani este cel maimare oras si resedinta de judet al Botosaniului, iar existenta acestuia este atestata documentar inca din 1350 dintr-un text din pisania Bisericii Armene Sfanta Maria. Acesta era amplasat la rascrucea unor drumuri comerciale fapt ce a determinat inflorirea sa economica, insa a pierdut din importanta atnci cand a fost construita o linie feroviara secundara de capat dintre orasele Lemberg-Cernauti-Suceava.
Muzeul de arta decorativa - Dorohoi - Botosani

Muzeul de arta decorativa - Dorohoi - Botosani

Muzeul de arta decorativa din Dorohoi a fost infiintat in anul 1985 si sunt prezente colectii de sticla si portelan ce au fost realizate de catre numerosi artisti contemporaniprintre care I. Onita, C. Moldoveanu. D. Popa, D. Bancila.
 

Ultimele unitati inscrise