Obiective turistice in judetul Bihor

Biserica cu luna – Oradea

Biserica cu luna – Oradea

Aceast monument este un obiectiv turistic cautat cu intensitate de turisti. De remarcat este faptul ca atat arhitectul, cat si pictura au fost realizate de mestesugari romani. Biserica este si Catedrala Episcopiei Ortodoxe din Oradea - o cladire formata din pronaus, care are deasupra turnul – clopotnita ...
Lacul Lesu - Les

Lacul Lesu - Les

Pe cursul Vaii Iadului, judetul Bihor, Muntii Apuseni - se afla lacul de acumulare care poarta numele de Lacul Lesu. Aflat la 20 de km de DN1, soseaua trece prin Beius, apoi pe un drum forestier care leaga masivele Bihor - Vladeasa.
Pestera Vantului - loc. Suncuius judet Bihor

Pestera Vantului - loc. Suncuius judet Bihor

Pestera Vantului din localitatea Suncuius, judetul Bihor este cavitatea subterana naturala de cele mai mari dimensiuni din Romania avand 47 km lungime. Deoarece inca se fac cercetari stintifice, pestera nu este amenajata si deschisa publicului, dar, autoritatile au in proiect acest lucru.
Cascada Varciorog - Arieseni

Cascada Varciorog - Arieseni

Cascada Varciorog este situata in comuna Arieseni, in apropierea satului Vanvucesti, la poalele vafului Piatra Graitoare (1658 m). Aceasta a fost declarata rezervatie peisagistica, datorita frumusetii locului. Aria protejata are o suprafata de aproximativ trei hectare tuturor. Cascada are o inaltime de 15 m, iar langa aceasta se afla si o veche mina parasita.
Pestera Vadu Crisului - loc. Vadu Crisului

Pestera Vadu Crisului - loc. Vadu Crisului

Pestera se afla in judetul Bihor, comuna Vadu Crisului, in defileul Suncuius.
Cascada Iadolina - Bulz

Cascada Iadolina - Bulz

Pe drumul ce stabate Valea Iadului, la 6 km departare de Coada Lacului Lesu, iubitorii de natura vor gasi Cascada Iadolina.
Pestera Ursilor - Pietroasa

Pestera Ursilor - Pietroasa

Una dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice din Muntii Apuseni, Pestera Ursilor atrage un numar impresionant de turisti anual. Fosta vizuina de ursi, de unde ii vine si numele, a fost descoperita recent si amanejata intr-un timp scurt, iar apoi deschisa pentru publicul larg.
Cetatea Biharia din Biharia

Cetatea Biharia din Biharia

Fiind asezata la doar 14 kilometrii de orasului Oradea, de-a lungul timpului cetatea Biharia a suferit diferinte modificari inca de pe vremea romanilor din cauza armatei turcesti care invada si ardea tot in drumul ei. Zidurile cetatii sunt marturia trecerii timpului peste fortificatia cu valuri de pamant din care este formata, avand inaltimi intre 5 - 7 metri.
Cascada Oselu – Boga

Cascada Oselu – Boga

Situata pe raul cu acelasi nume, cascada Oselu, se remarca prin cele 5 trepte verticale care formeaza o cadere a apei de 10 m. Aflata intr-o zona de chei si dealuri, la poalele Muntilor Bihor, cascada este bine integrata de catre natura in peisajul inedit din zona, ea putand fi vizitata pe toata perioada anului. Accesul se face cu masina de pe drumul judetean spre satul Boga, apoi doar pe jos, pe un drum forestier de 2 km.