Obiective turistice in Fagaras

Cetatea Fagaras - Brasov

Cetatea Fagaras - Brasov

Pozitionata la jumatatea drumului dintre Brasov si Sibiu, Cetatea Fagaras a fost construita intre secolele XIV – XVIII, pentru a deveni o fortareata de temut in zona. Treptat, isi schimba intrebuintarea, si devine inchisoare, celebra pentru metodele drastice de tortura folosite.
Transfagarasan

Transfagarasan

Drumul DN7C, avand una dintre cele mai mari altitudini din Europa, 2042 de metri, se intinde pe doua benzi de circulatie avand o lungime de 92 de kilometri, iar pe intreaga suprafata sa exita 27 de viaducte si poduri. Tot pe Transfagarasan se gaseste cel mai intins tunel ca suprafata din tara (887 metri), situat intrea Caprea si Balea Lac, strabatand muntele Paltinul.
Poiana Narciselor

Poiana Narciselor

Cunoscuta si sub denumirea Dumbrava Vadului, rezervatia naturala Poiana Narciselor apartine comunei Sercaia- satul Vlad si se afla la 60 de kilometri distanta de Brasov.
Cascada Balea Lac – Brasov

Cascada Balea Lac – Brasov

Cunoscuta si sub denumirea de Urlatoarea Balei, Cascada Balea Lac este situata in muntii Fagaras, la peste 1200 de metri altitudine, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu.
Manastirea sapata in stanca

Manastirea sapata in stanca

Sinca Veche este un sat romanesc din Tara Fagarasului, ale carui dovezi de existenta dateaza din secoul XII. La doi kilometri de acest sat se afla Manastirea sapata in stanca. Intrarea in manastire este situata intr-o padure, iar biserica din stanca este compusa din cinci incaperi sapate in roca, exista doua altare si un horn piramidal.
Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus – Brasov

Manastirea Brancoveanu - Sambata de Sus – Brasov

Asezamant monahal de calugari, Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub denumirea Brancoveanu – Sambata de Sus, a fost construita in anul 1657, sub indrumarea voievodului Preda Brancoveanu. In imprejurimi exista un complex de cazare, iar cu o rezervare in prealabil, puteti profita de linistea si seninatatea locului.