Obiective turistice in Cluj-Napoca

Castelul Banffy

Castelul Banffy

Castelul Banffy este localizat la o distanta de 30 de km de municipiul Cluj-Napoca, in localitatea Bontida. Se ajunge aici plecand spre directia Cluj-Dej, dupa care se face la dreapta in localitatea Bontida
Piata Unirii din Cluj Napoca

Piata Unirii din Cluj Napoca

Piata Unirii este una dintre pietele vechi si centrale ale orasului Cluj Napoca, incarcate cu multa istorie si cultura. Piata a fost renovata si s-a realizat un spatiu pietonal mai generos decat era initial.
Monumentul lui Avram Iancu

Monumentul lui Avram Iancu

Monumentul lui Avram Iancu este situata in centrul pietei cu acelasi nume. De-o parte si de alta se afla Catedrala Ortodoxa si Teatrul Naţional „Lucian Blaga” cu Opera Română.
Cetatuia din Cluj Napoca

Cetatuia din Cluj Napoca

Cetatuia din Cluj Napoca este situata pe un deal integrat in zona centrala a orasului, fiind unul dintre zonele cele mai inalte si importante din punct de vedere al panoramei care se poate admira. De aici Clujul are o alta imagine, in special la rasaritul sau apusul soarelui si seara cand se vad multitudinea de becuri ce lumineaza orasul.
Casa-Matei-Corvin

Casa-Matei-Corvin

Casa Matei Corvin din Cluj Napoca este situata pe strada cu acelasi nume la numarul 6. Se afla in centrul vechi al orasului, in zona Pietii Muzeului, la intersectia strazilor: Matei Corvin, Virgil Fulicea, Sextil Puscariu.
Turnul Croitorilor Cluj

Turnul Croitorilor Cluj

Turnul Croitorilor – Bastionul Croitorilor din Cluj Napoca Turnul Croitorilor este una din putinele parti ce a ramas in picioare din vechia fortificatie a orasului Cluj Napoca.
Piata Avram Iancu

Piata Avram Iancu

Piata Avram Iancu este una dintre cele mai frumoase piete vechi ale orasului Cluj Napoca. Este o piata incarcata de istorie si cultura, situata in mijlocul orasului.
Parcul Central din Cluj Napoca

Parcul Central din Cluj Napoca

Avand o lungime de aproximativ 900 m, Parcul Central din Cluj Napoca este un loc important din punct de vedere al recreerii din oras.
Muzeul de Arta - Palatul Banffy

Muzeul de Arta - Palatul Banffy

Muzeul de Arta (Palatul Banffy) se afla in centrul vechi al orasului Cluj Napoca, in Piaţa Unirii la nr. 30, intre cladirea hotelului Melody si Cladirile Gemene, colt cu strada Iuliu Maniu.
Lacul Chios din Cluj Napoca

Lacul Chios din Cluj Napoca

Lacul Chios din Parcul Central al Clujului.
Teatrul National „Lucian Blaga

Teatrul National „Lucian Blaga" Cluj-Napoca

Este o atractie turistica si culturala a orasului Cluj Napoca. Teatrul National „Lucian Blaga”si Opera Romana se afla intr-o cladire impunatoare la adresa: Piata Stefan cel Mare nr. 2-4 Cluj-Napoca.
Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Situata in Piata Avram Iancu, la nr. 18 Catedrala Mitropolitană Ortodoxă este o cladire impunatoare in centrul orasului Cluj Napoca, fiind inconjurata de cladiri vechi si importante din punct de vedere arhitectural si istoric, printre acestea se numara: cladirea Consiliului Judetean Cluj, Regionala CFR Cluj, cladirea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului si cea a Finantelor Cluj cu Trezoreria Cluj, precum si cladirea Tribunalului Cluj, Casa Armatei si Teatrul National cu Opera Romana.
Piata Muzeului

Piata Muzeului

Piata Muzeului a primit numele dupa Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se afla in capatul acesteia. Piata a fost transformata in zona pietonala, unde pe timul verii sunt terase in aer liber si unde se organizeaza evenimente, mai ales in zona Casei Matei Corvin.
Piata Mihai Viteazu

Piata Mihai Viteazu

Piaţa Mihai Viteazul a purtat inainte numele de Széchenyi tér. in anul 1918 a primit numele domnitorului roman, iar mai tarziu in cinstea acestuia a fost ridicata o impresionanta statuie.
Gradina Botanica  Alexandru Borza

Gradina Botanica Alexandru Borza

Gradina Botanica „Alexandru Borza” din Cluj Napoca este „pata verde” a Clujului, de circa 14 hectare, aproape de centrul vechi al orasului. Va recomandam sa vizitati acest loc deoarece va veti afla in mijlocul naturii, in inima Clujului.
Muzeul Satului Cluj Napoca

Muzeul Satului Cluj Napoca

Denumit in special de localnici „Muzeul Satului”, Parcul Naţional Etnografic „Romulus Vuia” este amplasat langa Padurea Hoia, una dintre cele mai mari si bogate paduri ale Clujului, pe continuarea dealului ce incepe cu Cetatuia Cluj din centrul orasului. Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj Napoca, este primul muzeu etnografic in aer liber din Romania si al saselea din Europa, face parte din Muzeului Etnografic al Transilvaniei