Obiective turistice in Cartisoara

Manastirea Cisterciana din localitatea Carta - Sibiu

Manastirea Cisterciana din localitatea Carta - Sibiu

Manastirea Cisterciana din localitatea Carta - Sibiu. Carţa este situata la 43 km de Sibiu pe drumul spre Brasov. Aici se pastreaza ruinele manastirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi si importante monumente ale goticului timpuriu din Transilvania.
Balea Lac - Transfagarasan

Balea Lac - Transfagarasan

Lacul Balea este un lac glaciar aflat pe traseul Transfagarasan fiind unul deintre punctele in care turistii se opresc cand traverseaza acest treseu din Muntii Fagaras. Lacul Balea se afla la o altitudine de 2040 m si apartine de judetul Sibiu.
Transfagarasan

Transfagarasan

Drumul DN7C, avand una dintre cele mai mari altitudini din Europa, 2042 de metri, se intinde pe doua benzi de circulatie avand o lungime de 92 de kilometri, iar pe intreaga suprafata sa exita 27 de viaducte si poduri. Tot pe Transfagarasan se gaseste cel mai intins tunel ca suprafata din tara (887 metri), situat intrea Caprea si Balea Lac, strabatand muntele Paltinul.
Biserica Ortodoxa din Cartisoara - Sibiu

Biserica Ortodoxa din Cartisoara - Sibiu

Biserica Ortodoxa din Cartisoara - Sibiu. Biserica din Carţisoara, construita in 1806, este asezata in mijlocul cimitirului. Are hramul "Sfantul Nicolae" si are interiorul acoperit cu pictura in fresca realizata de zugravi din familia lui Nicolae Grecu din Sasaus (1809).
Cascada Balea Lac – Brasov

Cascada Balea Lac – Brasov

Cunoscuta si sub denumirea de Urlatoarea Balei, Cascada Balea Lac este situata in muntii Fagaras, la peste 1200 de metri altitudine, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu.
Varful Negoiu – Muntii Fagaras

Varful Negoiu – Muntii Fagaras

Varful Negoiu – Muntii Fagaras este un varf montan situat in Masivul Fagaras. Cu o altitudine de 2535 metri, Negoiu este al doilea ca inalţime in Romania...
Lacul Capra – judet Arges

Lacul Capra – judet Arges

Lacul Capra este un lac glaciar ascuns in inima Muntilor Fagaras la 2230 m altitudine pe versantul sudic al masivului. Acesta se afla la o distanta de doar 45 de minute de Cabana Balea Lac. Lacul are o adancmie de circa 11 m , avand o apa rece de munte de unde isi are originile pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argesului.
Schitul Sibiel - Sibiel - Sibiu

Schitul Sibiel - Sibiel - Sibiu

Schitul Sibiel se afla in comuna Sibiel, aflandu-se pe locul uneia dintre cele mai vechi vetre manastiresti din Arhiepiscopia Sibiului. Documentele vremii arata ca in 1716 aici a fost o manstire de calugari, in incinta ei existand o biserica de piatra din 1714.
 

Ultimele unitati inscrise