Obiective turistice in Brasov

Bastionul Graft  - Brasov

Bastionul Graft - Brasov

Localizat pe Aleea Dupa Ziduri care face legatura intre Livada Postei si zona maternitatii, Bastionul Graft a fost construit intre anii 1515 – 1521 si mai e cunoscut sub denumirea Bastionul Poarta
Cetatea Prejmur

Cetatea Prejmur

Cladita an forma de cerc cu ziduri groase de 3 – 4 metri, Cetatea Prejmur se afla la Nord-Est fata Brasov si dateaza din secolul XV. Ea este declarata ansamblu arhitectural an patrimoniul UNESCO.
Masivul Postavarul – Brasov

Masivul Postavarul – Brasov

Masivul Postavarul reprezinta o grupa muntoasa ce apartine Carpatilor Orientali. Cel mai inalt varf este Varful Postavarul si are 1799 de metri.
Piata Sfatului – Brasov

Piata Sfatului – Brasov

Piata Sfatului este punctul central al orasului Brasov, nod de legatura intre cele mai importante obiective turistice ale orasului. De aici, se poate ajunge cu usurinta la Biserica Neagra, bastioanele Fierarilor si Graft, la Turnul Alb si la Turnul Negru, la Poarta Schei si la Poarta Ecaterina.
Biserica Neagra - Brasov

Biserica Neagra - Brasov

Cunoscut ca cel mai mare lacas de cult in stil gotic din Sud-Estul Europei, cu o capacitate de aproximativ 5000 de persoane, Biserica Neagra din Brasov are 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime. Constructia sa a inceput in jurul anului 1377, fiind denumita initial Biserica Sfanta Maria. Dupa marele incendiu din 1689, cladirea a fost partial distrusa si a primit numele cu care este cunoscuta si astazi. Biserica a fost reconstruita dupa acest eveniment, noile bolti fiind construite in stil baroc.
Prima Scoala Romaneasca – Brasov

Prima Scoala Romaneasca – Brasov

Datand din anul1495, prima scoala romaneasca din Brasov se afla in interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul Scheii Brasovului. Primele cursuri in limba romana au avut loc aici in anii 1530.
Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului

Muntii Piatra Craiului, adeseori cunoscuti si sub denumirea de Masivul Piatra Craiului, se afla intre vaile joase ale Dambovitei si Birsei si depresiunea Tara Birsei. Aici se afla numeroase trasee pentru alpinisti dar si rezervatia naturala Piatra Craiului, instituita in anul 1938.
Poarta Ecaterina – Brasov

Poarta Ecaterina – Brasov

Localizata pe strada Poarta Schei din Brasov, Poarta Ecaterina este cea mai frumoasa poarta din Brasov si a reusit sa-si pastreze aspectul original pana astazi.
Troitele din Schei – Brasov

Troitele din Schei – Brasov

In Scheii Brasovului exista 60 de troite asezate la intalnirea tuturor strazilor si drumurilor exterioare. Pentru locuitorii ortodocsi din Schei aceste troite reprezentau o forma de rezista impotriva convertirii lor la alte religii, precum cea catolica.
Scheii Brasovului – Brasov

Scheii Brasovului – Brasov

Fost cartier slavo-romanesc al vechiului oras Brasov, Scheii Brasovului au un aspect rural, datorat caselor mici, cu gradini construite inspre munte. Cartierul trebuie vizitat, deoarece are un aspect pitoresc, conservat mai ales prin stradutele inguste din piatra cubica si acoperisele rosii ale caselor ce dateaza din secolul XVII.
Casa Sfatului – Brasov

Casa Sfatului – Brasov

Aflata chiar in inima Brasovului, in Piata Sfatului, aceasta cladire este reprezentativa pentru imaginea orasului. Constructia cladirii a inceput in 1420 si, de-a lungul timpului, a cunoscut mai multe intrebuintari. Construita sa serveasca ca spatiu de judecata pentru breslele blanarilor, cladirea a servit si ca Primarie, gazduind din anul 1950 Muzeul de Istorie a judetului Brasov.
Turnul Alb si Turnul Negru – Brasov

Turnul Alb si Turnul Negru – Brasov

Cele doua turnuri au fost construite aproximativ in acelati timp, intre anii 1460 si 1494.
Muzeul Muresenilor – Brasov

Muzeul Muresenilor – Brasov

Muzeul Muresenilor a fost infiintat in anul 1968, datorita unei donatii facute de urmasii familiei Muresianu. Iacob Muresianu a fost un cunoscut om politic, publicist si poet ce a trait intre anii 1812 si 1887 la Brasov, iar familia sa, prin donatia facuta, punea la dispozitia statului roman o colectie de mobilier, pictura si sculptura plus o arhiva de peste 25000 de documente, de o valoare culturala deosebita
Gradina Zoologica – Brasov

Gradina Zoologica – Brasov

Situata in cartierul Noua, la periferia din Sud-Estul orasului, Gradina Zoologica din Brasov este amenajata intr-o padure.
Cetatuia de pe Straja – Brasov

Cetatuia de pe Straja – Brasov

Un punct important de aparare pentru Brasov in vremurile de odinioara, Cetatuia de pe Straja, denumita astazi Dealul Cetatii, a cunoscut de-a lungul timpului mai multe intrebuintari.
Strada Sforii – Brasov

Strada Sforii – Brasov

Considerata ca fiind cea mai ingusta strada din Europa de Est, Strada Sforii a fost creata ca gang de acces pentru pompieri in secolul XVII. Restaurata in 2003, astazi ea face legatura intre strada Poarta Schei si strada Cerbului.
Muzeul de Arta – Brasov

Muzeul de Arta – Brasov

Aflat pe Bulevardul Eroilor la numarul 21, Muzeul de Arta din Brasov se gaseste intr-o cladire in stil neobaroc, realizata dupa proiectul lui M. Wagner in anul 1902.
Parc Aventura – Brasov

Parc Aventura – Brasov

Parcul de Aventura din Brasov se afla in cartierul Noua din zona lacului Noua si dispune de 10 trasee de dificultate progresiva, marcate fiecare cu o culoare progresiva: mov pentru copiii sub 8 ani, galben pentru copiii de peste 8 ani si pentru incepatori, verde reprezentand nivelul usor, albastru pentru mediu si rosu si negru pentru avansati.
Cetatea Brasovului

Cetatea Brasovului

Construita sub tutela regelui Sigismund de Luxemburg incepand cu anul 1395, Cetatea Brasovului este declarata in vremurile noastre monument istoric.
Tampa – Brasov

Tampa – Brasov

Localizat in Sudul Carpatilor Orientali, muntele Tampa ofera o priveliste extraordinara asupra Brasovului. De o frumusete rara, traseul care duce spre varful muntelui, ofera ocazia de a observa o rezervatie naturala, unde diverse specii de plante sunt inca bine conservate.
Poiana Narciselor

Poiana Narciselor

Cunoscuta si sub denumirea Dumbrava Vadului, rezervatia naturala Poiana Narciselor apartine comunei Sercaia- satul Vlad si se afla la 60 de kilometri distanta de Brasov.
Casa Hirscher – Brasov

Casa Hirscher – Brasov

Cea mai mare constructie din oras la vremea la care a fost construita, adica in anul 1545, Casa Hirscher a mai fost denumita si Podul Batausilor sau Casa negustorilor.
Biserica din Cetate Prejmer

Biserica din Cetate Prejmer

Biserica din cetatea Prejmer a suferit multe interventii din momentul an care a fost construita, 1218, de catre cavalerii teutoni. Antre anii 1960 si 1970, Directia Monumentelor o restaureaza si o readuce la forma initiala. Initial, cladirea era formata din patru brate an jurul unui careu, an centrul caruia se afla un turn octogenal si dorea sa imite planul Bisericii Sfantul Mormant din Ierusalim
Centrul de echitatie

Centrul de echitatie

Pasionatiii de echitatie, ce-si doresc o vacanta unde pot beneficia de cursuri de initiere an calarit, plimbari, excursii calare, plimbari cu trasura, caruta sau sania pot merge la Centrul de echitatie Speranta, situat la intrarea an statiunea Poiana Brasov.
Sinagoga - Brasov

Sinagoga - Brasov

Aflata pe strada Poarta Schei, la numarul 29, Sinagoga Neologa din Brasov a fost construita incepand cu anul 1899, in stil spaniol cu elemente gotice si romanice, si inaugurata in anul 1901.
Paradisul Acvatic – Brasov

Paradisul Acvatic – Brasov

Deschis din iulie 2007, Paradis Acvatic din Brasov este intins pe o suprafata de 12000 metri patrati reprezentati de teren acoperit si 12000 metri patrati de teren in aer liber. Complexul are o capacitate de 2000 de persoane si este dotat cu 6 piscine interioare, doua piscine in aer liber, tobogane cu apa, saune, jacuzzi, sala de fitness, grota de relaxare, teren de fotbal acoperit, teren de volei pe nisip, restaurant si terasa.
Poiana Brasov

Poiana Brasov

Poiana Brasov este renumita pentru sporturile de iarna ce se pot practica aici, ea dispunand de 12 partii, cu grade de dificultate diferite. Statiunea este recomandata si pentru tratarea nevrozei astenice, pentru tratarea starilor de epuizare si a anemiei precum si a bolilor endocrinice si a bolilor aparatului respirator.
Aleea Tampa – Brasov

Aleea Tampa – Brasov

Aflata pe latura de Sud a cetatii, pe o coasta a dealului Tampa, Aleea Tampa ofera o perspectiva nemaipomenita, iar, in timp ce te plimbi si admiri frumusetile locului, poti vizita: Bastionul Cojocarilor (Tabacarilor), Bastionul Postavarilor, Turnul Lemnarului, Turnul Vanatorilor, Bastionul Funarilor (Frangherilor), Turnul Funarilor, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Fierarilor si Bastionul Graft.
Poarta Schei – Brasov

Poarta Schei – Brasov

Construita in anii 1827-1828 cu rolul de a fluidiza traficul din aceasta zona, Poarta Schei dispune de trei intrari, una principala si doua secundare, dispuse la stanga si la dreapta celei principale, destinate pietonilor.