Home » Intern » Sfaturi si Recomandari » Turism » Turismul în Cluj Napoca, Sibiu și Brașov

Turismul în Cluj Napoca, Sibiu și Brașov

ilovecluj

Cele mai importante trei orașe din Transilvania, Cluj Napoca, Sibiu și Brașov, oferă o adevărată incursiune în trecutul tumultuos al regiunii istorice, prin clădiri monument cu o arhitectură influențată de numeroase stiluri, zone geografice de o frumusețe impresionantă și putere finaciară în continuă ascensiune.

Fiecare dintre aceste trei orașe ale Transilvaniei au fost influențate, de-a lungul timpului, de diferite domnii și regimuri sub care au fost, dar și de potențialul economic de care au dispus prin poziționarea geografică. Situate în centrul țării, aceste orașe oferă zone pitorești și posibilități nelimitate de investiții în diferite ramuri ale industriei. Fiecare oraș are o particularitate anume, care îl recomandă vizitării și investirii.

 

ilovecluj

Turismul în Cluj Napoca

Cluj Napoca este cunoscut ca cel mai dezvoltat oraș din Transilvania, al doilea cel mai mare centru universitar, după București, și un important centru medical. Anual zeci de mii de studeți îi trec pragul pentru a învăța la unele dintre cele mai cunoscute universități din România, recunoscute și pe plan internațional. Ascensiunea economică uriașă din ultimii ani prin modernizarea rețelei de transport, a aeroportului internațional, și prin ridicarea de clădiri de birouri și centre comerciale care ocupă tot mai mult nevoile locuitorilor și investitorilor, a dus la construirea de noi unități de cazare care să acopere cerințele turiștilor care pot fi întâlniți tot mai frecvent în oraș. Cele 115 de hoteluri, vile, pensiuni, apartamente de închiriat și hosteluri sunt împărțite pe diferite categorii, pentru a putea fi accesibile tuturor turiștilor.

 

Turismul în Sibiu

Amprenta medievală a influențat mult dezvoltarea orașului Sibiu. Este orașul perfect unde se poate ilovesibiuobserva îmbinarea atmosferei medievale cu dezvoltarea urbanistică, economică și socială începută în secolul al XX-lea. În una dintre cele mai bine păstrate locații istorice din România, centrul vechi al Sibiului pot fi vizitate clădiri ce adăpostesc muzee și expoziții, lăcașuri de cult și zone de relaxare, prin restaurante, cafenele și zona pietonală Nicolae Bălcescu. Orașul Sibiu a fost prima Capitală Europeană a Culturii din România, în 2007, prilej cu care turismul a cunoscut o dezvoltare foarte mare, resimțită și până în ziua de azi. Numărul mare de turiști, prezenți la manifestările culturale, au putut vizita un oraș unde au fost înființate primul muzeu, Muzeul Brukenthal, prima grădină zoologică, prima farmacie și prima fabrică de hârtie din România. Din punct de vedere al unităților de cazare, Sibiul dispune de 121 de hoteluri, pensiuni, vile, apartamente în regim hotelier și hosteluri, majoritatea fiind de 2 și 3 *** (stele), dar sunt prezente și 11 pensiuni și hoteluri de 4 și 5**** (stele).

 

Turismul în Brașov

Brașovul este unul dintre cele mai vizitat oraș al României. Poziționarea ultracentrală, istoria bogată și dezvoltarea economică puternică au făcut din Brașov unul dintre cele maiilovebrasov îndrăgite orașe din România atât de către turiști, cât și de către investitori. Fiind un important centru urban economic și cultural din Transilvania, în Brașov au fost ridicate, de-a lungul anilor, numeroase construcții care au devenit monumente și puncte de atracție turistică și a a devenit principalul punct de plecare în excursii la Marea Neagră, vestitele mănăstiri din Maramureș și pe munții din lanțul carpatic. Brașovul este o destinație turistică potrivită în toate anotimpurile, în lunile călduroase putând fi vizitate pe jos toate obiectivele turistice, iar în perioada rece fiind un excelent loc de practicat sporturile de iarnă, astfel că au fost ridicate noi unități de cazare, care să ofere acomodare și servicii potrivite tuturor categoriilor de turiști. Cele peste 200 de unități de care înglobează vile, hosteluri, hoteluri, pensiuni turistice, camere de închiriat, bungalowuri și campinguri, oferă servicii de calitate și acomodare în toate categoriile de clasificare.

Cluj Napoca, Sibiul și Brașovul sunt orașele cu cea mai mare putere de dezvoltare economică și turistică din Transilvania. Numărul mare de unități de cazare confirmă valoarea turistică pe care le au, iar deschiderea de noi unități de cazare scoate la suprafață potențialul turistic și mai ridicat ale acestor orașe. Influențele vestice și-au pus amprenta și pe multiculturalitatea de care dau dovadă Cluj Napoca, Sibiul și Brașovul, prin conviețuirea pașnică și armonioasă a etniilor prezente și prin căldura oferită de gazdele unităților de cazare.

Foto by: IloveCluj , IloveBrasov, IloveSIbiu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Turismul în Cluj Napoca, Sibiu și Brașov, 9.8 out of 10 based on 4 ratings