Home » Diverse » Extern » Intern » Stiri Turistice » Stelele hotelurilor

Stelele hotelurilor

E bine de stiut ca clasificarea hotelurilor din lume difera de la o tara la alta. Daca la noi stelele se primesc mai greu, prin criterii definite de Ministerul Turismului, in Occident acestea se obtin prin analiza “criticilor de specialitate”, care de multe ori pot fi subiective.

Toate hotelurile, indiferent de stea, trebuie sa le asigure turistilor, in camera, cel mult 25 de grade, acum, in plina vara. Sisteme de climatizare o sa gasiti insa doar de la 3 stele in sus. In plus, fiecare oaspete trebuie sa primeasca trei prosoape si aparate de protectie impotriva tantarilor.

 

 

Cand vine vorba de suprafata unei camere, regulile sunt foarte stricte. De exemplu, camera unui hotel de 5 stele trebuie sa aiba minim 20 de metri patrati, cu 8 metri patrati in plus fata de camera unui hotel de 2 stele. Tot la 5 stele, sunteti intampinati de la intrare, parcarea este pazita, iar in baie trebuie sa gasiti un set de minim cinci produse igienice si cosmetice, instalatie de parfum in camera, iar mobilierul de foarte buna calitate.
La 4 stele, camera este doar cu doi metri patrati mai mica, insa si aici serviciile conteaza foarte mult. De aceea, multe hoteluri de 4 si 5 stele aleg optional diferite facilitati. Cum ar fi cabina pentru hidromasaj, loc de joaca pentru copii, salon de cosmetica. Seif in camera nu va asteptati sa gasiti decat la hotelurile de 4 si 5 stele. La celelalte, receptia este obligata sa va ofere, fara niciun cost, posibilitati de depozitare a lucrurilor valoroase. Lenjeria va fi inlocuita din doua in doua zile doar la 4 si 5 stele, in rest si dupa patru zile.

Din pacate, legea nu prevede nimic in ceea ce priveste piscinile. Astfel ca putine sunt hotelurile care ofera astfel de facilitati. Pe litoralul nostru, de exemplu, in Mamaia sunt doua hoteluri care au piscine interioare.

Bulgarii au un sistem apropiat de al nostru atunci cand vine vorba de clasificarea hotelurilor. Sunt si tari unde nu sunt reguli clare, cum e Danemarca, unde presa de profil da note.

Sursa: Stirile ProTv

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)