Home » Intern » Turism » Staţiunile de pe litoralul românesc pe care trebuie să le (re)vizitezi

Staţiunile de pe litoralul românesc pe care trebuie să le (re)vizitezi

litoral-vacanta-mare-shutterstock_286868225

Vacanţele românilor din ultimii ani par să ignore din ce în ce mai mult litoralul autohton. Odată cu apariţia unor alternative atractive în ţări precum Bulgaria, Grecia şi Turcia, staţiunile litorale din ţara noastră au început să lupte pentru supravieţuire. Pentru o perioadă lungă de timp, ele nu s-au confruntat cu o concurenţă externă. Ofertele atractive şi prospectul vizitei unei ţări noi au făcut însă ca românii să se îndrepte spre alte destinaţii.

Vom vorbi în continuare despre patru staţiuni pe care nu trebuie să le ratezi dacă plănuieşti o vacanţă pe litoralul Mării Negre. Pentru cei ce sunt familiari cu acestea, ele îşi păstrează valoarea nostalgică. Pentru cei ce le vizitează pentru prima dată, ele oferă o bună imagine de ansamblu asupra litoralului autohton.

Vama Veche

„Ne vedem în Vamă!” a fost pentru mult timp salutul după încheierea anului universitar. Vama era locul comun de întâlnire pentru redescoperirea unor vechi prietenii, dar şi pentru legarea unora noi. Distanţa e doar un concept relativ aici, pentru că lumea se simte întotdeauna „aproape”.

Apreciată în trecut datorită caracterului ei boem, Vama Veche mai păstrează încă anumite trăsături care o fac să rămână una dintre cele mai vizitate staţiuni litorale din România. Descoperită pentru prima dată, ea pare într-adevăr o lume nouă, izolată de peisajul urban cu care suntem obişnuiţi.

Vama Veche rămâne căutată şi pentru viaţa de noapte activă pe care o oferă. Numeroase cluburi şi baruri sunt aşezate pe marginea plajei, iar cele mai multe dintre ele sunt deschise 24 de ore din 24. Ȋn fiecare seară plaja este plină de grupuri ce aleg o variantă mai intimă şi mai ieftină de petrecere. Pentru a te bucura de tot ceea ce Vama Veche are de oferit, îţi recomandăm să alegi cortul ca modalitate de cazare.

Costineşti

Costineşti este varianta golită de boem a Vămii Vechi. Staţiunea a devenit populară începând cu anii ’80, perioadă în care a reprezentat unul dintre puţinele locuri de distracţie. Din acest motiv, faima ei s-a extins de-a lungul anilor, ajungând treptat să reprezinte una dintre cele mai căutate staţiuni turistice.

Cu toţii ştim de ce am trecut măcar o dată prin Costineşti: numărul mare de cluburi şi baruri care par să nu se închidă la nicio oră, dar şi oamenii care le vizitează, şi care, la rândul lor, par să nu închidă ochii niciodată. Ȋntocmai ca Vama Veche, Costineştiul creează o lume nouă, dar complet diferită. Cunoscută de mulţi ani şi sub denumirea de „Staţiunea Tineretului”, ea găzduieşte în fiecare ani mii de turişti, aflaţi în căutarea distracţiei şi a preţurilor mici.

Datorită popularităţii sale, staţiunea se bucură de un număr ridicat de unităţi de cazare. Ȋncepând de la clasicul şi accesibilul cort, până la hoteluri şi vile de 4 stele, turiştii ce îşi petrec vacanţa aici în fiecare an aleg diferite opţiuni. Indiferent de preferinţele tale, te invităm să studiezi posibilităţile de cazare pe oferte.cazarecostinesti.ro.

 

2 Mai

Situat între Mangalia şi Vama Veche, 2 Mai este una dintre cele mai retrase şi liniştite locaţii de pe întreg litoralul românesc. Aici nu vei găsi baruri şi cluburi deschise până la ore târzii în noapte, ci doar câteva restaurante în care poţi mânca copios şi la preţuri accesibile.

2 Mai este o staţiune de familie şi o staţiune de relaxare. Aflată la doar câteva minute de Vama Veche, ea reprezintă o oază de linişte într-o mare de gălăgie şi zgomot. Aici mergi pentru a avea parte de câteva zile liniştite de plajă, pentru a cunoaşte oamenii care au ajuns aici având acelaşi interes şi pentru a mânca bine la puţinele terase. Atât de bine încât mulţi turişti din Vama Veche fac în fiecare zi plimbarea de prânz până în 2 Mai.

Poţi scăpa pentru câteva momente de aglomeraţia de pe plajă, iar dacă vrei să îi imiţi pe Adam şi Eva, 2 Mai are şi un loc dedicat nudiştilor. Trebuie să încerci şi asta măcar o dată, nu? Când vine vorba de cazare, poţi găsi câteva pensiuni şi campinguri, dar noi îţi recomandăm să te cazezi la localnici. Sunt primitori, au preţuri bune şi poveşti interesante.

Eforie Nord

De la început ne vedem nevoiţi să spunem că Eforie Nord a decăzut treptat în ultimii ani. Ȋn prezent, vacanţa aici a devenit o provocare, dar, din punctul nostru de vedere, una ce merită asumată. Eforie Nord este o staţiune litorală care merită vizitată datorită nostalgiei pe care o provoacă, cu toate bunele şi relele pe care această trăsătură le implică.

Locul este cunoscut pentru Sanatoriul Balnear Efosan, dar şi pentru Marina Eforie, primul port de agrement privat din România. Aici poţi beneficia contra cost de cursuri de scuba-diving, plimbări cu velierul şi închirieri de îmbarcaţiuni. Referitor la cazare, în Eforie Nord găseşti un număr mare de hoteluri şi vile, la preţuri şi servicii diferite.

Sursa foto: By Danilovski

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Staţiunile de pe litoralul românesc pe care trebuie să le (re)vizitezi, 9.0 out of 10 based on 1 rating