Cazare în județul Sibiu

cazare în județul Sibiu

Zona Sibiului, situată chiar în inima Transilvaniei și a României, reprezintă un adevărat etalon pentru turismul românesc. Sute de mii de turiști din țară și din străinătate se îndreaptă anual spre județul Sibiu pentru a vizita nenumăratele obiective istorice și/sau pentru a se bucura de frumusețea naturală oferită de peisajele din zonă.  Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

De ce să închiriezi un apartament cu 3 camere?

3-camere

Cazarea în regim hotelier a devenit foarte populară în orașele mari ale țării, care primesc anual mii de vizitatori ce au nevoie de cazare pe termen scurt. Fie că te afli în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța sau Iași, vei găsi cu siguranță foarte multe oferte care să îți satisfacă nevoile de cazare, la prețuri foarte avantajoase și la condiții care rivalizează cu hotelurile și pensiunile de 4 sau 5 stele. Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

De ce să alegi cazarea în regim hotelier?

regim-hotelier

Pentru cei care nu cunosc foarte bine ce anume înseamnă acest concept, trebuie spus că acest tip de cazare presupune închirierea unui imobil obișnuit pe perioade care încep de la o noapte și continuă în funcție de nevoile fiecăruia.

Unitățile de cazare în regim hotelier pot fi garsoniere sau apartamente cu 1, 2, 3 sau chiar și 4 camere. De regulă, acestea sunt localizate în apropierea aeroporturilor, gărilor, autogărilor, centrului orașelor, obiectivelor turistice importante sau a unei zone de interes. Cei care folosesc acest tip de cazare sunt de regulă oameni de afaceri care sunt nevoiți să petreacă una sau mai multe nopți într-un oraș sau turiștii care își caută chirie pentru perioada concediului.

Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Transformarea apartamentelor de închiriat în regim hotelier

regim-hotelier

Scăderea pieții imobiliare a lăsat mulți constructori cu apartamente nevândute, care au fost transformate în apartamente de închiriat în regim hotelier. De altfel, cererea tot mai mare pentru apartamente de închiriat pe termen scurt a dus la dezvoltarea acestui segment al pieții hoteliere. Avantajele unui astfel de apartament pentru proprietar sunt localizările diferite în care pot deține aceste opțiuni de cazare, iar pentru turiști oferă posibilitatea de a alege acomodare aproape de zonele vizate, dar și intimitate și confort. În majoritatea orașelor din România au fost dezvoltate apartamente de închiriat în regim hotelier pentru a satisface cererile turiștilor și a persoanelor care caută acomodare pentru o perioadă scurtă de timp. Cadrul creat pentru înlăturarea oricărui sentiment tipic de hotel a ajutat la câștigarea încrederii turiștilor și atragerea câtor mai multe persoane în căutare de cazare.

Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

7.737 unitati de cazare clasificate in Romania in 2012

Pensiuni Turistice - Romania

In Romania existǎ 7.737 unitǎți de cazare clasificate, conform ultimului raport ce conține lista structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate din Romania oferit de Ministerul Turismului la sfarșitul lunii noiembrie, pentru anul 2012, acestea cunoscand o creștere semnificativa fațǎ de anul 2011.

Dintre acestea cele mai multe sunt pensiunile turistice insumȃnd circa 3.920 de unitǎți, care sunt impǎrțite in pensiuni turistice in localitǎți și orașe, pensiuni agroturistice și pensiuni turistice rurale. Pensiunile aflate in orașe și localitǎți sunt de departe cele mai reprezentative, peste 3.650 de unitǎți.

Conform aceluiași raport, numǎrul hotelurilor in Romania este de 1.425, la care se adaugǎ hotelurile pentru tineri sau cele cu apartamente, iar numǎrul vilelor a ajuns la 771.

O creștere semnificativǎ in ultimii ani o are segmentul de inchirieri de apartamente in regim hotelier care este acoperit de aparthoteluri – 24 clasificate, apartamente de inchiriat – 78 clasificate și camere de inchirat – 511 clasificate. In aceste cifre nu se ține cont de numarul camerelor sau a apartamentelor , ci a clasificǎrilor oferite unei firme sau persoane fizice autorizate care oferǎ cazare turiștilor, de aceea in realitate numǎrul apartamentelor inchiriate in regim hotelier este mult mai mare. Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Clenții apartamentelor de lux închiriate în regim hotelier pot îmbina lejer utilul cu plăcutul

ferdinand-suite-1

În general, străinii preferă să închirieze apartamente de lux şi mai puţin, camere în hoteluri. Pentru angajații multinaționalelor, pentru oamenii de afaceri, dar și pentru turiștii străini, această variantă reprezintă un interes major, deoarece, dotările apartamentelor corespund standardelor cerute, iar liniștea și discreția reprezintă atu-uri ce nu pot fi neglijate.

Despre Cluj-Napoca:
Cluj-Napoca, oraș situat în zona centrală a Transilvaniei, aflat în zona de legătură dintre Munții Apuseni, Podișul Someșan și Câmpia Transilvaniei, este un important centru turistic, dar și un important centru de afaceri. Potrivit raportului consultanţilor de la Coldwell Banker Transilvania, aici există 81.000 mp de spaţii de birouri clasele A şi B, din care 43.000 mp în clasa superioară. Sectorul serviciilor financiare și cel IT, atrag la Cluj an de an noi și noi investitori. Cele mai importante investiții de anul acesta din Transilvania sunt cele din Cluj, aici urmând să deschidă noi centre fabrica Bosch și De’Longhi.

Din punct de vedere turistic, atracții precum Biserica Sfântul Mihail, unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania, Cetățuia, locul de unde se poate admira cel mai bine panorama orașului, Piața Muzeului – deunimtă astfel după Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se află în capătul acesteia, sunt locuri ce pot transforma orice sejur, fie el și unul de business, într-o adevărată încântare.
Cluj-Napoca este traversat de drumul european E 60, iar, pe plan feroviar, muncipiul are legături cu toate orașele din România. De asemenea, aici există și un aeroport internațional, amplasat în partea estică a orașului.

În plus, restaurantele și cluburile de noapte, pentru toate gusturile și toate buzunarele, oferă ocazia turiștilor de a simți cum palpită orașul. Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Cauti cazare ieftina ?

In ultimii ani termenul de “cazare ieftina” si-a schimbat intelesul.

Din cauza crizei economice prin care am trecut sau prin care inca trecem , oamenii au inceput sa fie mai atenti pe ce cheltuiesc banii si acest lucru s-a simtit si in segmentul hotelier. Marea majoritate a inceput sa se uite la tarife mai ieftine si servicii incluse in pret. Din cauza numarului relativ mare al unitatilor de cazare din unele zone ale Romaniei, oferta de cazare ieftina a inceput sa fie tot mai mare, deoarece primul lucru pe care hotelierii l-au facut dupa venirea crizei a fost sa reduca preturile.

Acest trend creat de introducerea ofertelor ieftine a avut ca si rezultat direct ca aproape fiecare unitate de cazare din Romania sa ofere cazare ieftina. Daca ne uitam mai atent, vom vedea ca oferta de cazare ieftina incepe de la pensiuni de 2-3 stele pana la hoteluri de 3-4 stele. Si atunci vine intrebarea : “Care e oferta de cazare ieftina?” Continue reading

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)