Cum arată o vacanță de iarnă în județele Prahova și Brașov
Cum arată o vacanță de iarnă în județele Prahova și Brașov

Iarna bate la ușă și s-ar putea să intre peste noi mai devreme decât ne așteptam. Oricum deja a nins în mai multe zone ale României, iar la munte zăpada s-a așezat deja pe pământ. Cu toții știm că asta nu poate însemna decât un singur lucru: plănuirea vacanței de iarnă. Dacă nu ați făcut-o deja, desigur.  Pentru vacanța de iarnă discutăm astăzi despre două județe învecinate ale României care abundă în oferte pentru turiști în sezonul rece: Prahova și Brașov.

Prahova


Când spui Prahova, primul lucru care îți vine în minte este Valea Prahovei. Nimic surprinzător în asta, ținând cont de cât de importantă este această zonă pentru turismul românesc. Valea Prahovei este frecventată de sute de mii de turiști în fiecare an, atât din țară cât și din străinătate, care ajung în una dintre numeroasele stațiuni din zonă. Cele mai cunoscute sunt, evident, Sinaia, Azuga sau Bușteni. Obiectivele turistice Atracțiile de care te poți bucura în județul Prahova reprezintă și ele un avantaj deosebit al acestei regiuni. Printre acestea se numără castelele Peleș și Pelișor, Sfinxul din Bucegi, Cascada Urlătoarea din Bușteni, Monumentul Eroilor Războiului de Independență Azuga etc.

Brașov


Este probabil, alături de județul Prahova, cea mai vizitată regiune din România pe timp de iarnă. Stațiunile din Brașov sunt cunoscute pentru condițiile de cazare excelente, pentru infrastructura pârtiilor și calitatea zăpezii, astfel încât an de an vin și pleacă din Brașov sute de mii de turiști mulțumiți. Brașovul adăpostește unii dintre cei mai frumoși munți din Carpații României, respectiv Făgăraș, Bucegi și Ciucaș. Unitățile de cazare abundă în zonă, potrivite pentru toate gusturile și buzunarele. Obiectivele turistice Nici Brașovul nu este cu nimic mai prejos la capitolul atracțiilor turistice. Vorbim aici despre Rezervația Naturală Tâmpa, despre orașul Brașov, Poiana Brașov, Parcul Național Piatra Craiului, Castelul Bran, Cetatea de la Râșnov și multe alte locuri splendide ce merită vizitate și admirate pe îndelete. Indiferent de destinația pe care o alegeți, este important să vă amintiți de faptul că România merită exploatată din punct de vedere turistic, în primul rând de către noi, cetățenii ei.

Citește și despre alte frumuseți turistice din țara noastră, respectiv Cheile Bicazului și Munții Apuseni.