Home » Sfaturi si Recomandari » Turism » 3 obiective turistice mai puţin cunoscute din Bucureşti

3 obiective turistice mai puţin cunoscute din Bucureşti

bucuresti

Bucureştiul nu este cunoscut doar pentru Palatul Parlamentului, centrul istoric, Muzeul Ţăranului Român sau Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa. Capitala României ascunde numeroase locuri mai puţin ştiute de locuitorii din provincie. Printre acestea se numără:

  1. Casa Mita BiciclistaCasa-Mita-Biciclista

Pentru cei care locuiesc în Bucureşti, Mita Biciclista este un personaj cunoscut. Maria Mihaiescu (1885-1968) s-a născut în judeţul Prahova şi a cunoscut celebritatea după ce a fost zărită de multe ori cu bicicleta pe Calea Victoriei, dar şi datorită vieţii luxoase pe care o ducea. A primit porecla de Mita Biciclista de la redactorul şef al ziarului Furnica, George Ranetii, deoarece aceasta i-a refuzat avansurile.

Mita Biciclista ducea o viaţă luxoasă. Avea servitori din Polonia, numeroşi pretendenţi celebri precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga şi Regele Ferdiand, însă a rămas mereu fidelă iubirii vieţii sale, doctorul Nicolae Minovici. Lua masa doar la Athenee Palace şi îşi vopsea părul la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei. Printre una dintre extravaganţele Mariei se numără şi scăldatul în mare în costum sumar, în timp ce celelalte femei se scăldau în halat.

Casa în care a locuit a primit-o de la Regele Ferdiand. Aceasta se poate vizita pe strada Biserica Amzei, numărul 9, în apropiere de Piaţa Amzei şi Ambasada Franţei.

  1. Balta Vrăjitoarelorbalta-vrajitoarelor

Balta Vrăjitoarelor este un loc misterios situat lângă pădurea Cernica, în apropiere de Bucureşti. Numeroase legende s-au născut în jurul acestei belţi, chiar dacă are un diametru de numai 5 metri şi o adâncime ce nu depăşeşte 2 metri. Balta este foarte cunoscută în special datorită vrăjitoarelor care se adună aici, în fiecare an, de Sfântul Gheorghe, de Sânziene şi de Sfântul Andrei. Se spune că de aceste sărbători se deschid porţile spre alte tărâmuri, iar vrăjitoarele se încarcă cu puteri magice.

Această baltă nu se schimbă niciodată. Nu seacă şi nici nu se extinde, indiferent dacă plouă mult sau este secetă. Multă lume spune că nici fund nu are. În 1977, în urmă cutremurului devastator, basculante întregi de moloz au fost descăcate în această baltă, iar toate au dispărut în câteva săptămâni.

  1. Staţia de metrou Politehnicastatie-bucruesti

Staţia de metrou Politehnica, inaugurată în anul 1983, adăposteşte un muzeu unic în Europa. Deşi, la prima vedere, pare o staţie banală de metrou, interiorul este pavat cu plăci calcar pline de fosile din perioada Cretacic. Vietăţile au trăit în urmă cu 180 ani milioane de ani, pe vremea când pe pământ nu exista viaţă decât în apă. Fiecare bucăţică de pavaj conţine fosile de scoici şi animale marine, care poartă numele de ‘’vaccinites’’ şi ’’hippurites’’. Plăcile de calcal au fost excavate din munţii Apuseni. Rudiştii, după cum îi denumesc oamenii de ştiinţă, făceau parte dintr-un recif din apele tulburi ale unei mări ce ajungea până în apropierea Clujului.

Acestea sunt doar o parte din toate obiectivele turistice mai puţin cunoscute ale Bucureştiului. Dacă doriţi să le vizitaţi, vă recomandăm un concediu de câteva zile. Pentru posibilităţi de cazare, vizitaţi site-ul hoteluri-bucuresti.com , unde veţi găsi numeroase hoteluri în funcţie de zona dorită şi popularitate sau site-ul cazare.info

In Bucureşti sunt peste 100 obiective turistice pe care merită să le vizitezi, o parte din acestea le găseşti aici cu informatii complete, localizare şi poze reprezentative.

Sursa foto:  facebook.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
3 obiective turistice mai puţin cunoscute din Bucureşti, 10.0 out of 10 based on 1 rating