Cazare Sector 5

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Sector 5

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Sector 5

Sector 5, municipiul Bucuresti, este cel mai populat oras si cel mai mare centru industrial si comercial al tarii. Atestat prima data in 1459, Bucurestiul devine capitala in 1862, iar de atunci a trecut prin schimbari multiple si continue, fiind centrul artistic, cultural si mass – media al Romaniei. Se prezinta ca fiind un oras multicultural si multiconfesional prin prezenta comunitatilor de romani, evrei, maghiari, germani, armeni, bulgari, polonezi, albanezi, geci si rromi. Acestia apartin religiilor ortodoxe, romano – catolice, musulmane, greco – catolice, penticostale, adventiste, reformate, dar si altor religii intr-un procentaj mai mic.

 

Sector 5 - Obiective turistice si institutii

A doua cea mai mare cladire administrativa de uz civil ca suprafata din lume se afla in Bucuresti, in sectorul 5. Palatul Parlamentului, sau Casa Poporului cum era cunoscut inainte de revolutia din 1989, are 12 nivele la suprafata si 8 nivele subterane, fiind cea mai scumpa cladire administrativa si ce mai grea cladire din lume. Ridicarea cladirii a inceput in 25 iunie 1984, dupa ce cuplul Ceausescu a hotarat reconstruirea orasului Bucuresti ca un nou oras, de sine statator. Cladirea cuprinde aproximativ 1.000 de incaperi amenajate luxos, printre care 400 de birouri si peste 30 de sali si saloane, patru restaurante, trei biblioteci, doua parcari subterane si o sala de concerte. La constructie au participat 700 de arhitecti si aproximativ 20.000 de muncitori, care au folosit zeci de mii de tone de nisip, otel, ciment, bazalt si cristal, peste 2 milioane de m3 de marmura, esente de lemn, sticla, covoare si piele si 2.800 de candelabre.

Gara Filaret este prima gara din Bucuresti deschisa in 19/31 octombrie 1869 cu ocazia inaugurarii primei linii de cale ferata din romania. Marginile cladirii se inchideau spre sine pentru a forma o hala unde intrau cele 3 linii de cale ferata. Dupa ce a fost deschisa Gara de Nord, gara Filaret si-a pierdut din importanta, astazi adapostind autogara Filaret.

Monumentul Eroilor Sanitari, dedicat in memoria medicilor, sanitarilor, surorilor voluntare care au salvat vieti pe frnturile Primului Razboi Mondial, a fost inaltat in anul 1932 pe un soclu de marmura, format din trepte inalte suprapuse. Sunt prezentate scene din activitatea personalului sanitar de pe front sau in spitale de campanie, este prezenta pe unul dintre panourile de basorelief de bronz Regina Maria ca sora sanitara, Printul Nicolae al romaniei in uniforma de cadet si Principesa Elisabeta de Romania de asemenea ca sora medicala.

Muzeul Tehnic Prf. Ing. Dimitrie Leonida a fost infiintat in 1909 de inginerul Dimitrie Leonida care a intemeiat prima scoala de electricieni si mecanici din Romania. Printre obiectele expuse pot fi admirate cilindrul primei masini cu abur, doua dinamuri brush, dinamul Edison, motorul de tramvai electric, automobilul cu forma aerodinamica Aurel Plesu, automobilul trasura Olds Patent, motorul unui avion IAR – K 14, macheta avionului Vuia si Pilele Karpen.

In casa in care a trait Gheroghe Tattarescu, care impreuna cu Theodor Aman au intemeiat Scoala de Arte Frumoase din Bucuresti, a fost transformat in muzeu memorial in 1951. Colectia cuprinde un bogat patrimoniu de pictura, grafica (compozitii, portrete, desene), pictura murala in stil neo-pompeian, mobilier de epoca, obiecte personale, precum si un bogat fond documentar. Atelierul pictorului a fost reamenajat la etajul cladirii si au fost expuse marile panze istorice cat si galeria de portrete care l-au consacrat pe artist in constiinta contemporanilor sai.

 

Timp liber

Cel mai mare teatu liric al tarii, Opera Nationala Bucuresti, a fost infiintata in 1921 cu premiera operei Lohengrin sub bagheta lui George Enescu. Actuala cladire a operei a fost ridicata in 1935, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu, fiind inaugurata abia la 9 ianuarie 1954, cu spectacolul Dama de pica, opera de Piotr Ilici Ceailovski. Sala in forma de potcoava are o capacitate de 952 de locuri. In fata cladirii se afla statuia marelui muzician George Enescu si bustul compozitorului Gheroghe Stephanescu.

Sectorul 5 ofera doua parcuri mari pentru relaxare si plimbare. Parcul Cismigiu, cea mai veche gradina publica din bucuresti, este asezat in centrul orasului, pe o suprafata de circa 16 hectare. In interiorul parcului se poate vizita Rotonda scriitorilor, unde sunt expuse busturile marilor scriitori romani Mihai Eminescu, Alexandru Odobescu, Titu Maiorescu, Ion Luca Caragiale, George Cosbuc, Stefan Octavian Iosif, Ion Creanga, Alexandru Vlahuta, Duiliu Zamfirescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Nicolae Balcescu si Vasile Alecsandri. Parcul Izvor, aflat in apropierea Palatului Parlamentului, se intinde pe o suprafata de 17 hectare cuprinzand alei amenajate pentru plimbare, un loc de joaca destinat copiilor si arbori din mai multe specii.

Iubitorii de cumparaturi sunt asteptati la complexul comercial Liberty Center, unde se gasesc magazinele brandurilor celebre, restaurante, cafenele, fast – fooduri, iar divertismentul este garantat de patinoar, divertiball, zona de joaca pentru copii si un cinema cu 7 sali moderne, care permit vizionarea filmelor in format 2D si 3D.