Cazare Sector 1

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Sector 1

2 proprietati
Cazare Sector 1

Capitala Romaniei, municipiul Bucuresti, este cel mai populat oras si cel mai mare centru industrial si comercial al tarii. Atestat prima data in 1459, Bucurestiul devine capitala in 1862, iar de atunci a trecut prin schimbari multiple si continue, fiind centrul artistic, cultural si mass – media al Romaniei. Se prezinta ca fiind un oras multicultural si multiconfesional prin prezenta comunitatilor de romani, evrei, maghiari, germani, armeni, bulgari, polonezi, albanezi, geci si rromi. Acestia apartin religiilor ortodoxe, romano – catolice, musulmane, greco – catolice, penticostale, adventiste, reformate, dar si altor religii intr-un procentaj mai mic.

 

Sector 1 - Obiective turistice si institutii

In sectorul 1 al municipiului Bucuresti se gasesc numeroase obiective turstice si unele dintre cele mai importante. Catedrala Sf. Iosif a fost cosntruita intre anii 1871 – 1884 in stil romanic, dupa planurile arhitectului Friederich Schmidt. Aceasta este biserica arhiepiscopiei romano – catolice, fiind inaugurata pe data de 15 februarie 1885. Biserica Manea Brutaru este un lacas de cult ce a fost ridicat intre anii 1786 – 1787, fiind ctitorita de Manea Brutaru, starostele brutarilor si fiul acestuia Ioan Sabarul. O biserica cu istorie indelungata, Biserica Sfiintii Imparati Constantin si Elena a fost construita in anul 1785 si reparata succesiv in anii 1861, 1880, 1919 si 1997. In Bucuresti se gaseste singura Biserica Anglicana din Romania. Aceasta a fost construita intre 1920 – 1945. In sectorul 1 se mai gasesc Biserica Floreasca, Biserica Kretzulescu, Biserica Alba, Biserica Podeanu, Biserica Popa Tatu, Biserica Sfanta Vineri si Biserica Sfantul Nicolae.

Unul dintre cele mai cunoscute ale Bucurestiului, Muzeul Antipa, se afla in sectorul 1 intr-o cladire proiectata si construita de Grigore Antipa. Cele trei nivele se pot observa exponate apartinand biodiversitatii Romaniei, Terrei si Istoriei Naturale. Expozitia permanenta cuprinde Diorama Marea Neagra, Cerb atacat de lupi, Foca din Marea Neagra, Bioregiunea Alpina, Diorama Marile reci arctice, Fauna Malaeziana, Scoica gigant, Balena cu aripioare lungi, Pasarea paradisului si diorama Atlantic Indo Pacific. Cei care doresc sa cunoasca mai bine Bucurestiul sunt asteptati la Muzeul de Istorie al orasului Bucuresti, unde se pot admira peste 400.000 de exponate a caror tipologie diversificata suprinde profilul asezarii de-a lungul secolelor. Muzeul Militar National din Bucuresti, , infiintat in 18 decembrie 1923, gazduieste o Expozitie de Istorie Straveche, Colectia de arme albe si de foc, Colectia de Machete, o biblioteca cu carte si reviste pe teme militare. Muzeul National al Taranului Roman a fost infiintat in data de 1 octombrie 1906 la propunerea lui Titu Maiorescu. Colectia muzeului cuprinde 90.000 de exponate, printre care costume, mobilier, covoare, obiecte bisericesti, obiecte de ceramica, unelte, icoane pe lemn si sticla, tesaturi si xilogravuri. De asemenea, se mai pot vizita Muzeul National Geologic, Muzeul Mina Minovici, Muzeul National de Arta si Muzeul Satului.

O parte din veche curte domneasca, construita din porunca lui Vlad Tepes in secolul al XV – lea, se poate vizita in sectorul 1, intre B – dul 1848 si raul Bambovita. Aceasta a suferit de-a lungul anilor numeroase reparatii din cauza incendiilor, cutremurelor si invaziilor la care a fost supusa.

Simbolul municipiului Bucuresti, Arcul de Triunf, a fost ridicat in anul 1878 pentru parada trupelor intoarse din razboiul de independenta. Intre anii 1935 – 1936 a fost reconstruit, dupa planurile arhitectului Petre Antonescu si impodobit cu sculpturi in piatra si inscriptii realizate de Ion Jalea, Cornel Medrea si Constantin si Constantin Baraschi.

 

Timp liber

Teatrul National I. L. Caragiale isi are inceputurile inca din 1834 cand ia fiinta Societatea Filarmonica la initiativa lui Ion Heliade Radulescu si Ion Campineanu. Cladirea initiala a fost construita in stil baroc dupa planurile arhitectului vienez Heft, dar a fost bombardata de catre nazisti in 1944. In anul 1852 se deschide Teatrul cel Mare din Bucuresti ce cuprindea o sala de spectacole cu capacitate redusa. Sala a fost marita pentru a cuprinde si alte categorii de spectacole, iar prima reprezentatie a avut loc in 31 decembrie 1852 cu piesa ”Zoe sau un amor romanesc”.

Lacul Herastrau are o suprafata de aproximativ 74 de hectare, este alimentat cu apa si face parte din raul Colentina. Este folosit pentru sport, navigatie si pentru agrement. Pe malul laculul a fost amenajat pe o suprafata de aproximativ 110 ha Parcul Herastrau. In interiorul parcului se gasesc Muzeul Satului, un parc de distractie pentru copii, Palatul Elisabeta, debarcader pentru vaporase si barci, terenuri si baze sportive, monumente si statui. O atractie mare o reprezinta Zona Expoflora, unde an de an se realizeaza decoruri florale impartite pe doua sectii: Insula Tranafirlor si Gradina Japoneza.

Cel mai vechi parc din Bucuresti, Parcul Cismigiu, a fost inaugurat in 1854 din ordinul domnitorului Tarii Romanesti, Alexandru Ipsilanti. Parcul cuprinde, pe cele 17 ha, o intinsa gradina franceza in vest, Rondul Scriitorilor si Rondul Roman, o gradina de trandafiri (in nord) si trei lacuri, pe unul din ele aflandu se si o insula si un debarcader unde se pot inchiria barci de agrement.

Gradina zoologica a fost infiintata in anul 1955, primul sezon de vizitare fiind deschis in data de 1 mai 1959. Pe o suprafata de 5,85 ha se pot admira specii de animale vii, salbatice, indigene si exotice, printre care acvila, anaconda verde, bivoli, canguri, crocodilul de nil, diferite specii de fazan, flamingo, jaguar, lame, lebede albe si negre, leu, specii de papagali, pesti, serpi, tigru, tucan si vulturi.